Home Mozaik Darko Jurković Charlie s prijateljima proslavio 30 godina umjetničkog rada!

Darko Jurković Charlie s prijateljima proslavio 30 godina umjetničkog rada!

1041
0

Ove srijede 28.11. u Zajednici Talijana Rijeka (Palazzo Modello), jazz gitarist Darko Jurković Charlie proslavio je 30 godina umjetničkog rada. Bila je to večer puna emocija, dobrih vibracija ali i britkog i bezbrižnog humora.
Koncert kojeg je sufinancirao Odjel za kulturu Grada Rijeke, Župana PGŽ Zlatka Komadine, te uz potporu Hrvatske glazbene unije. Savršeno smišljeni glazbeno-scenski program predstavljao je presjek karijere ovog vrhunskog glazbenika okrunjenog ove godine i Zlatnom plaketom Grada Rijeke, te devetog po redu Nagrade Status najboljeg hrvatskog jazz gitariste.

30 godina je velika godišnjica, ali ju je Charlie odlučio proslaviti u opuštenoj i intimnoj atmosferi sa svojim dugogodišnjim suradnicima koji su prije svega njegovi prijatelji. Bilo je to stvarno “druženje uz glazbu” i prilika da se naš Charlie još jednom sastane s dragim prijateljima i stalnim suradnicima, umjetnicima koji predstavljaju neku čvrstu točku u mom životu i povezani su s njegovom umjetničkom pričom. Nakon solo točke, na pozornici predivne svečane dvorane Zajednice Talijana Rijeka, pridružila mu se se pjesnikinja i dugogodišnja životna partnerica, Laura Marchig, s kojim je izveo kratki isječak iz njihovog glazbeno-pjesničkog performancea “Anch’io scrivo in jazz qualche volta” (I ja ponekad pišem u jazzu) s kojim su imali prilike nasutupiti u raznim gradovima i u važnim europskim kazalištima. Slijedila je muzička točka sa svojim triom, sa bubnjarom Tončiem Grabušić i sa kontabasistom Henryem Radanoić. Njima se potom pridružila pjevačica Meri Trošelj.
Slijedili su izvrsni i nezaboravni glazbeni momenti. Klavirist Matija Dedić se predstavio u duetu sa Darkom Jurkovićem te su zadivili publiku sa njihovom izvedbom Bachove svjetovne kompozicije koja nosi naslov “Badinerie”. Matija, Charlie, Meri, Tonči i Henry su nastavili svirati svi zajedno, stvorivši izuzetno produhovljenu, radosnu ali istovremeno “nabrijanu” atmoferu. Posebno duhovit je bio “kvazi” interviu koji je novinar Radio Rijeke Albert Petrović, inače školski kolega Darka Jurkovića Charlia, vodio sa slavljenikom koji na duga pitanja, šali se Albert Petrović, ima običaj odgovoriti sa “Da” ili “Ne”. Publika je uz glazbu mogla pratiti i projekcije fotografija koje su vezane uz glazbenu karijeru ali i privatni život Darka Jurkovića Charliea. Autor vizuelnog komentara je Zoran Petrović Bebe.
Na kraju koncerta Darko Jurković Charlie se zahvalio svima koji su omogućili realizaciju ovog koncerta, te posebno predsjednici Zajednice Talijana Rijeka Meliti Sciucca, i svim dragim ljudima Zajednice Talijana na velikoj pomoći i suradnji.
Na druženju poslije koncerta svi su imali prilike kušati izvrsnu tortu u obliku gitare, koju je kreirala Sandra Matić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here