Home Vijesti Lista za Rijeku: Što Rijeka danas ima od proizvodnje nafte i naftnih...

Lista za Rijeku: Što Rijeka danas ima od proizvodnje nafte i naftnih proizvoda, ulja i maziva?

177
0
Darko Cvitković i Predrag Blečić

Lista za Rijeku predložila je Vladi Republike Hrvatske da odustane od kupnje udjela MOL-a u vlasništvu Ine i obavi prodaju svog udjela u vlasništvu. Financijska sredstva za tu namjenu trebalo bi usmjeriti u gospodarske aktivnosti koje, osim dobiti, donose i otvaranje novih radnih mjesta, istaknuo je na tiskovnoj konferenciji Predrag Blečić.

– Javna je tajna da je stvarna vrijednost dionica Ine ispod tržišne, jer je malo slobodnih dionica kojima se trguje na burzi i one drže cijenu. Dobar poznavatelj prilika u Ini kaže da MOL-ov paket realno ne vrijedi ni onoliko koliko ga je MOL platio. Hrvatska nije u dobroj pregovaračkoj poziciji te nakon gubitka arbitraže MOL-ov paket vrijedi onoliko koliko MOL kaže da vrijedi, neovisno o svim drugim parametrima, kazao je član savjeta za gospodarstvo Liste za Rijeku Predrag Blečić na konferenciji za novinare.

Blečić je podsjetio kako je Rafinerija nafte Rijeka, kao jedan od temelja današnje Ine, osnovana u Rijeci prije točno 140 godina, daleke 1882. godine, a započela s radom 1883. godine kao tada najveći pogon za preradu nafte u Europi te je, zahvaljujući izgrađenom pogonu, Riječka rafinerija treća po starosti rafinerija na europskom kontinentu.

– Koruptivne aktivnosti su se počele događati kada je Ina sjedište iz Rijeke prebacila u Zagreb. Mi ne zaslužujemo ovakvu Inu. Što Rijeka danas ima od proizvodnje nafte i naftnih proizvoda, ulja i maziva? Samo jednu ugašenu i devastiranu rafineriju na Mlaki i u Baračevoj ulici, ali i ugašenu stoljetnu tradiciju atraktivne proizvodnje, uloženog znanja generacija inovatora inženjera i zaposlenika koji su stvarali povijest na ponos našega grada i njenih stanovnika.

Blečić je na tiskovnoj konferenciji istaknuo kako Lista za Rijeku pokreće program za jedan novi razvojni ciklus proizvodnje i pakovanja maziva i motornih ulja po licenci jednog poznatog europskog proizvođača s kojim su u kontaktu i koji bi u startu zaposlio pedesetak zaposlenika.

Previous articleMarko Grubnić se savršeno postavio da pokaže pomno isklesano tijelo u kupaćim gaćama, a iza njega sami luksuz
Next articlePogledajte Vlašićevu golčinu Atalanti!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here