Home Vijesti Lista za Rijeku u 2. krugu podržava Milanovića : Za kandidata građanske...

Lista za Rijeku u 2. krugu podržava Milanovića : Za kandidata građanske Hrvatske protiv koketiranja s ekstremizmom

525
0
Zvonimir Peranić, Danko Švorinić i Milan Popadić

Lista za Rijeku donijela je odluku prema kojoj će u drugom krugu predsjedničkih izbora podržati Zorana Milanovića, izvijestili su danas na tiskovnoj konferenciji predsjednik stranke Danko Švorinić, predsjednik Kluba vijećnika Zvonimir Peranić te nestranački član Savjeta Milan Popadić koji je ujedno i predsjednik Zajednice Srba Rijeke.
– Svoj stav prema aktualnoj predsjednici naša stranka je već javno komunicirala na početku kampanje nakon njezinih sramotnih i nikad povučenih izjava o Rijeci kao rezervnom srpskom klubu. Osoba koja se srami svojeg grada i regije zato što drukčije politički dišu od ostatka države nije i ne može biti naša predsjednica. Pozivamo sve Riječane da masovnim odazivom u drugom krugu ne prepuste stvari slučaju ili biračima koji ne žive u Hrvatskoj te 5. siječnja spriječe njezin reizbor, istaknuo je Švorinić.

– Uvjereni smo da je, unatoč svim svojim manama, Zoran Milanović u drugom krugu neusporedivo kompetentniji , obrazovaniji i u mnogočemu superiorniji izbor od Kolinde Grabar Kitarović koja u svom mandatu nije ponudila ništa više od kvazidomoljubne patetike ili koketiranja s radikalnom desnicom. Vjerujemo da je izbor predstavnika građanske i liberalne Hrvatske za zemlju pozitivan iskorak u smjeru zaustavljanja daljnjeg marša konzervativne revolucije. Želimo živjeti u građanskom, slobodnom i pravednom društvu u kojem su svi građani ravnopravni bez obzira nacionalnost, vjeru, spol, seksualnu ili bilo koju drugu orijentaciju. Lista za Rijeku će dati svoj puni doprinos političkoj borbi za takvo društvo u drugom krugu predsjedničkih izbora 5.siječnja ali i na predstojećim parlamentarnim izborima, ističu iz Liste za Rijeku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here