Home Vijesti Listu za Rijeku: Posao gradonačelnika nije 4-godišnji aranžman na putu oko svijeta...

Listu za Rijeku: Posao gradonačelnika nije 4-godišnji aranžman na putu oko svijeta nego donošenje odluka u interesu svojih sugrađana

668
1

Prije dva dana Lista za Rijeku uputila je izjavu za javnost kojom je pozvala gradonačelnika Grada Rijeke da u našem gradu na Dan Vele Gospe 15. kolovoza proglasi tzv. Sajamski dan, ističe se u novoj izjavi za javnost koju prenosimo u cijelosti:

‘Razlozi za to tamo su redom navedeni, a od prije poznati Riječanima: pogodovanje zakona o neradnim nedjeljama velikima, nerazumno sakaćenje malih, ludilo zatvorenih vrata usred turističke sezone.

No, pozitivan odgovor od naše je, riječke, sadašnje vlasti – opet – izostao. Sve je postalo jasno kad su bolje pozicionirani članovi SDP-a javno odbili tu mogućnost. Tek tada su se oglasili oni slabiji, kao gradonačelnik Filipović. Zato ćemo mi u Rijeci imati zatvorene dućane i na Velu Gospu, uz sve što to povlači (osim na Trsatu, i to ako Crkva tako odredi). Sve je jasno.

Ovog ljeta u Rijeci imamo puno dana kad kiša visi u zraku a građani jedva dišu. Kiša bi – ne bi. Kaže narod: metiljavo vrijeme. Jer se lako razviju razne bolesti. A i odgovorni moraju tada poduzeti odlučne korake. Izložiti se. Inače metiljavost obuzme cijelo mjesto. U najmanju ruku takva vlast gubi vlast. U novije doba na izborima.

Posao gradonačelnika nije 4-godišnji aranžman na putu oko svijeta nego donošenje odluka u interesu svojih sugrađana. I zato aktualna vladajuća garnitura u Rijeci više ne može proći. Ne ovakvim izbjegavanjem preuzimanja odgovornosti. No pasaran’.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here