Biznis

LNG Hrvatska ponavlja natječaj za plutajući terminal

LNG Hrvatska ponavlja natječaj za plutajući terminal

Tvrtka LNG Hrvatska ponovila je natječaj za nabavu plutajuće jedinice za prihvat, skladištenje i uplinjavanje (FSRU), za što zainteresirani sada ponude mogu dostaviti do 24. kolovoza do 14 sati, a ponavljanje objašnjava “formalnim razlozima”.

Javni poziv za dostavu ponuda u postupku nabave “Plutajuće jedinice za prihvat, skladištenje i uplinjavanje (FSRU)” te pružanje usluga upravljanja i održavanja FSRU-a, kao dio prihvatnog terminala za LNG na otoku Krku, tvrtka LNG Hrvatska je s jučerašnjim datumom objavila na svojim internet stranicama.

Ponavljanje tog natječaja se objašnjava “formalnim razlozima”, odnosno činjenicom da ponude pristigle na prošli natječaj nisu sukladne formalnim zahtjevima iz dokumentacije za nadmetanje.

Naime, u prvoj polovici svibnja LNG Hrvatska je objavio postupak nabave za FSRU a rok za ponude je istekao u lipnju. “U prijašnjem postupku nabave LNG Hrvatska je do isteka roka za podnošenje ponuda zaprimila tri ponude, dok je jedna ponuda (četvrta) pristigla nakon roka. Nakon pregleda i evaluacije pristiglih ponuda zaključeno je da ponude nisu u potpunosti sukladne formalnim zahtjevima sastavljanja ponuda na način kako je to propisano dokumentacijom za nadmetanje te se iste nisu mogle proglasiti valjanima. Nastavno na navedeno, postupak nabave se ponavlja”, navode iz tvrtke.

Inače, natječaj je u svibnju objavljen nakon što je otkazan prijašnji postupak nabave. Naime, prvi se natječaj odnosio na FSRU s najmanjim kapacitetom spremnika od 160.000 prostornih metara, odnosno kapacitetom uplinjavanja od oko 6,5 milijardi kubika plina godišnje.

No, taj je natječaj otkazan i novim se u svibnju tražio manji kapacitet – kapacitet spremnika FSRU-a od najmanje 135.000 prostornih metara, koji bi zadovoljio isporuku od 2,6 milijardi prostornih metara plina godišnje, što je u skladu s mogućnostima hrvatskog plinskog transportnog sustava.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Biznis

More in Biznis

Je li Debeljak spreman na međufinanciranje Uljanika?

spFebruary 20, 2019

Želite li putovati svijetom, steći praktično iskustvo i pri tome zaraditi novac??

spFebruary 20, 2019

Predrag Blečić: Stečaj s preustrojem rješenje za opstanak 3.maja

spFebruary 19, 2019

Horvat: Europska komisija nije protiv međufinanciranja Uljanika i 3.maja

spFebruary 18, 2019

Lošinjskom hotelu Aurora gosti dodijelili vrijedno priznanje

spFebruary 14, 2019

Amerikanci spašavaju LNG terminal na Krku? Washington od Mađarske traži uvoz LNG-a s Krka!

spFebruary 9, 2019

Debeljak: Posla će biti i za Uljanik i za 3. Maj, trebat ćemo još radnika

spFebruary 9, 2019

Ove godine u Rijeku stiže rekordan broj kruzera!

spFebruary 8, 2019

Odgođen stečaj 3.maja: Strateški partner spreman platiti 107 milijuna kuna za deblokadu računa?

spFebruary 6, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.