Biznis

LNG Hrvatska ponavlja natječaj za plutajući terminal

LNG Hrvatska ponavlja natječaj za plutajući terminal

Tvrtka LNG Hrvatska ponovila je natječaj za nabavu plutajuće jedinice za prihvat, skladištenje i uplinjavanje (FSRU), za što zainteresirani sada ponude mogu dostaviti do 24. kolovoza do 14 sati, a ponavljanje objašnjava “formalnim razlozima”.

Javni poziv za dostavu ponuda u postupku nabave “Plutajuće jedinice za prihvat, skladištenje i uplinjavanje (FSRU)” te pružanje usluga upravljanja i održavanja FSRU-a, kao dio prihvatnog terminala za LNG na otoku Krku, tvrtka LNG Hrvatska je s jučerašnjim datumom objavila na svojim internet stranicama.

Ponavljanje tog natječaja se objašnjava “formalnim razlozima”, odnosno činjenicom da ponude pristigle na prošli natječaj nisu sukladne formalnim zahtjevima iz dokumentacije za nadmetanje.

Naime, u prvoj polovici svibnja LNG Hrvatska je objavio postupak nabave za FSRU a rok za ponude je istekao u lipnju. “U prijašnjem postupku nabave LNG Hrvatska je do isteka roka za podnošenje ponuda zaprimila tri ponude, dok je jedna ponuda (četvrta) pristigla nakon roka. Nakon pregleda i evaluacije pristiglih ponuda zaključeno je da ponude nisu u potpunosti sukladne formalnim zahtjevima sastavljanja ponuda na način kako je to propisano dokumentacijom za nadmetanje te se iste nisu mogle proglasiti valjanima. Nastavno na navedeno, postupak nabave se ponavlja”, navode iz tvrtke.

Inače, natječaj je u svibnju objavljen nakon što je otkazan prijašnji postupak nabave. Naime, prvi se natječaj odnosio na FSRU s najmanjim kapacitetom spremnika od 160.000 prostornih metara, odnosno kapacitetom uplinjavanja od oko 6,5 milijardi kubika plina godišnje.

No, taj je natječaj otkazan i novim se u svibnju tražio manji kapacitet – kapacitet spremnika FSRU-a od najmanje 135.000 prostornih metara, koji bi zadovoljio isporuku od 2,6 milijardi prostornih metara plina godišnje, što je u skladu s mogućnostima hrvatskog plinskog transportnog sustava.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Biznis

More in Biznis

Za vođenje stečaja Brodomaterijala potrošeno 71 milijun kuna!

spDecember 6, 2018

Izgradnja moderne tvornice peleta u Delnicama u završnoj fazi

spDecember 4, 2018

Debeljaku zabranili dolazak u 3. maj!

spNovember 20, 2018

U riječkoj luci pad prometa, a Koper zapošljava 800 radnika!

spNovember 18, 2018

AKCIJA: Dopunsko zdravstveno uz 30% popusta do 18. studenog!

spNovember 16, 2018

Ovaj brod će postati plutajući terminal ispred Omišlja, LNG Hrvatska odustala od kloriranja

spNovember 9, 2018

Konferencija ‘Sell me this pen’ na Ekonomskom fakultetu

spNovember 3, 2018

U Lenac stigao USNS Yuma

spNovember 1, 2018

Fincantieri poslao pismo namjere za 3.maj

spOctober 26, 2018

Copyright © 2017 Rijeka danas.