Home Biznis LOGOOMNIA slavi 1. rođendan!

LOGOOMNIA slavi 1. rođendan!

2176
0

LOGOOMNIA – Kabinet za razvojnu podršku djeci ovih dana slavi svoj prvi rođendan! Kabinet je pokrenut kao mjesto koje okuplja stručnjake kvalificirane za rad s djecom; od logopeda, psihologa, socijalnih pedagoga do profesora i učitelja razredne nastave. U protekloj godini Logoomnia je organizirala brojne radionice namijenjene djeci školske i predškolske dobi.

Najuspješnije i svakako najpopularnije bile su radionice koncentracije, učenja i pamćenja te radionica predčitanja i pisanja. Radionice koncentracije, učenja i pamćenja održavale su se pod stručnim vodstvom mladog, ali iskusnog tima – Tamare Polegubić, psihologinje, i Ivane Golubić, socijalne pedagoginje. “Kroz četiri ciklusa radionica prošlo je gotovo stotinu školaraca, a pozitivan feedback djece i njihovih roditelja najbolji su dokaz da su voditeljice radionica radile izvrstan posao”, pojašnjavaju Sanela Murica i Sanja Perinić Švorinić, osnivačice Logoomnije te nastavljaju:”Kroz ove radionice djeca uvježbaju tehnike za povećanje pažnje i koncentracije te kroz različite zadatke i zabavne igre usvajaju nove metode učenja i pamćenja. Organizacija rada u malim grupama omogućuje kružnu komunikaciju, prepoznavanje svojih i tuđih teškoća i međusobnu potporu u rješavanju problema.”

Ciljevi ovih radionica su poboljšati vlastitu koncentraciju i pamćenje, naučiti kako učiti, učenje i vježbanje različitih metoda i tehnika učenja, prepoznati vlastiti stil učenja, naučiti kako kvalitetnije planirati i organizirati vlastito vrijeme, prevladati strah od ispitivanja, a izniman odaziv na radionice dokaz je da je djeci savladavanje tehnika učenja, koncentracije i pamćenja i te kako potrebno.

Osim radionica koncentracije, učenja i pamćenja, Logoomnia za predškolce organizira i radionicu predčitanja i pisanja pod vodstvom logopeda Dubravke Pezo. Ova radionica je namijenjena djeci predškolske dobi kao sistematska priprema za čitanje i pisanje, ali i kao program rane intervencije kod teškoća u čitanju i pisanju. Radionica obuhvaća sve elemente bitne za razvoj navedenih vještina: slogovno i glasovno raščlanjivanje i povezivanj, jezično izražavanje i razumijevanje, slušno, vizualno i radno pamćenje, vizu-motoričku integraciju te grafomotoriku.

Novi ciklusi radionica kreću kroz koji tjedan, a u 2017. godini u Logoomniji pripremaju i nove radionice za koje također vjeruju da će djeca i roditelji pokazati velik interes.

Previous articleRijeka dovela braniča iz Serie A!
Next articleKristina Lumbar nokautirala Boba Sappa!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here