Home Mozaik Lokalni političar presušio umjetno jezero da bi pronašao mobitel

Lokalni političar presušio umjetno jezero da bi pronašao mobitel

336
0
Jezero (ilustracija)

Državni dužnosnik u Indiji suspendiran je nakon što je naredio da se isprazni rezervoar kako bi se izvukao njegov izgubljeni telefon.

Trebalo je tri dana da se ispumpaju milijuni litara vode iz brane, nakon što je Rajesh Vishwas izgubio mobilni telefon dok je snimao selfie.

U trenutku kada je pronađen, telefon je bio previše natopljen vodom da bi radio.

G. Vishwas je tvrdio da sadrži osjetljive vladine podatke i da ih treba vratiti, ali je optužen za zlouporabu svog položaja.

Inspektor je u nedjelju izgubio svoj Samsung telefon, vrijedan oko 1.200 dolara (100.000 rupija), u Kherkatta Dam, u središnjoj indijskoj državi Chhattisgarh.

Nakon što ga lokalni ronioci nisu uspjeli pronaći, platio je dopremanje dizelske pumpe, izjavio je Vishwas za indijske medije.

Rekao je da je imao usmeno dopuštenje dužnosnika da ispusti “nešto vode u obližnji kanal”, dodajući da je dužnosnik rekao da bi to “zapravo koristilo poljoprivrednicima koji bi imali više vode”.

Crpka je radila nekoliko dana, ispraznivši otprilike dva milijuna litara vode – navodno dovoljno za navodnjavanje 6 kvadratnih kilometara (600 hektara) poljoprivrednog zemljišta.

Njegova misija je prekinuta kada je drugi dužnosnik, iz odjela za vodne resurse, stigao nakon pritužbe.

“Suspendiran je do istrage. Voda je bitan resurs i ne može se ovako rasipati”, rekla je za The National novine Priyanka Shukla, dužnosnica okruga Kanker.

G. Vishwas je zanijekao da je zloporabio svoj položaj i rekao da je voda koju je ispustio bila iz preljevnog dijela brane i “nije u upotrebljivom stanju”.

Ali njegovi su postupci izazvali kritike političara, a nacionalni potpredsjednik državne stranke BJP tweetao je: “Kad ljudi ovise o cisternama za opskrbu vodom u vrućim ljetima, službenik je isušio 41 lakh litara koje su se mogle koristiti za navodnjavanje namjena za 1.500 jutara zemlje.”

Previous articleVIDEO Talijanski turist “podemonio” u tajlandskom ljetovalištu: kroz balkon hotelske sobe bacio frižider
Next articleRijeka vodila, Osijek izjednačio, Labrović obranio penal u sudačkoj nadoknadi!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here