Home Najnovije Lovac na wonderkide dao desetku Hrvatu: ‘Nema mana. On je novi Pique’

Lovac na wonderkide dao desetku Hrvatu: ‘Nema mana. On je novi Pique’

49
0
Foto: Dalmatinski portal

Jacek Kulig, ugledni lovac na talente, jedan od najboljih i najupućenijih skauta koji izvanserijski nadarene igrače iz cijelog svijeta prepoznaje u ranoj dobi te o tome piše na praćenim profilima Football Talent Scout na društvenim mrežama, oduševljen je Lukom Vuškovićem (16).

Nakon što pronađe ekstra talent, Kulig ga opisno i brojčano vrednuje te ga, kako bi oni koji ga još nisu gledali lakše pojmili, usporedi s nekim slavnim igračem. S obzirom na Kuligov ugled te čitanost njegovih ekspertiza, među brojnim pratiteljima posebno su na cijeni oni koje valorizira kao najbolje među najboljima. Točnije, one koje ocijeni desetkom.

Jedan od onih koji su zaslužili tu čast je i mladi stoper Hajduka, koji očarava ljubitelje nogometa kvalitetom, ali i zrelošću te hrabrošću za tinejdžera koji je tek napunio 16, a već se bori u seniorskoj konkurenciji. Kulig je Vuškovića mlađeg usporedio s Gerardom Piqueom, slavnim stoperom Barcelone i Španjolske te jednim od najtrofejnijih nogometaša. Lovac na wonderkide u profilima igrača navodi vrline i mane.

U prvoj rubrici ih je za Vuškovića kao “vrlo jak” naveo njih čak sedam: dodavanje, pregled igre, dvoboji, snaga, pozicioniranje, zračni dvoboji, polivalentnost. Vuškovića ocjenjuje “jakim” u tehnici, čitanju igre, taktičkoj inteligenciji i igranju s obje noge.

Zanimljivo, pod “slabosti” je napisao da “nema značajnih mana” te zaključio: “Luka Vušković je proizvod slavne akademije splitskog Hajduka. Brat je također jako talentiranog braniča Marija, igrača HSV-a. Luku se smatra jednim od najtalentiranijih braniča njegove generacije u Europi.

Predodređen je za nasljednika ostalih iznimno talentiranih hrvatskih braniča koji su se pojavili prošlih godina, kao što su Joško Gvardiol i Josip Šutalo.” Kulig poentira spomenutom maksimalnom ocjenom 10/10 i opisom: “Potencijal svjetske klase.”

Previous articleVelika domaća tvrtka traži tri direktora. Plaća 3000 eura, uvjet srednja škola
Next articleSplitski sveučilišni profesor za čakavski u osnovnim školama: naš jezik mora opstati

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here