Home Vijesti Lučin odustao kandidature za gradonačelnika, Burić favorit za drugi krug?

Lučin odustao kandidature za gradonačelnika, Burić favorit za drugi krug?

2273
0

Rektor riječkog sveučilišta Pero Lučina ipak neće biti HNS-ov kandidat za riječkog gradonačelnika, zaključak je njegovog velikog intervjua za današnji Novi list. Ambicije riječkog rektora na odlasku su usmjerene prema radnom mjestu na kojem će biti više usmjeren prema znanosti, poručio je javnosti koja se mjesecima zabavljala mogućnošću da uđe u političku utrku sa aktualnim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom.

Lučinovim odustankom od kandidature, rastu šanse nezavisnom kandidatu Hrvoju Buriću da se po drugi puta plasira u drugi krug izbora. Naime, HDZ na kandidaturu pokušava nagovoriti Ivana Kirina koji u Rijeci ima svoje vjerno ali i limitirano biračko tijelo.

Realne šanse za ulaskom u drugi krug izbora za riječkog gradonačelnika imao bi i zajednički kandidat regionalnog bloka (Lista za Rijeku, PGS i IDS), pogotovo uz podršku HNS-a koji je na izlasku iz vladajuće koalicije. Međutim, u tijeku su pregovori udruženih regionalista i SDP-a na gradskoj i županijskoj razini. Za ulazak u predizbornu koaliciju sa SDP-om, regionalistima je ponuđeno mjesto dogradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća u gradu Rijeci te mjesto dožupana ili predsjednika Skupštine u PGŽ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here