Home Biznis Luka Rijeka: Srpanj 10% bolji nego lani, kolovoz u plusu, rujan će...

Luka Rijeka: Srpanj 10% bolji nego lani, kolovoz u plusu, rujan će biti jako dobar

153
1

Predsjednik Uprave Luke Rijeka Vedran Devčić je kraće prokomentirao i rezultate ostvarene u mandatu nove Uprave Luke Rijeka d.d. te istaknuo kako su naturalni pokazatelji u posljednja dva i pol mjeseca bolji u odnosu na isto razdoblje lani. „U srpnju smo bili „jači” za 10%, u kolovozu nešto iznad prošlogodišnjih razina, a za deveti mjesec, zahvaljujući i ovom poslu, rezultati će biti jako dobri. Dolazak ovog broda znači povratak velikih poslova i značajna je stvar za Luku Rijeka d.d. ali i za sve sudionike na riječkom prometnom pravcu” zaključio je Devčić.

Kapt. Vaso Janičić je izjavio kako mu je posebno drago što je već u prvom danu prekrcaja iskrcana rekordna količina tereta i da se nada da će otprema prema Mađarskoj također proći bez problema. Janičić je najavio da bi sljedeći brod slične veličine s teretom za mađarsku željezaru mogao u Bakar uploviti u listopadu ove godine, istaknuvši da je taj posao u fazi zaključivanja ugovora. Dunaferr je dugogodišnji partner Luke Rijeka d.d., a ovo su sada veliki poslovi koje mađarski partner namjerava usmjeriti na Luku Rijeka i riječki prometni pravac.

Ivan Lešković, predsjednik Uprave HŽ Carga izjavio je kako je sada drugi dio posla na njima, da se radi o izazovnom poslu ali da je HŽ Cargo spreman i da će posao obaviti u rokovima. Lešković je također izjavio da je Luka Rijeka njihov važan partner te da zajednički mogu ponuditi prometni pravac konkurentan ostalima na Jadranu i šire.
Kapt. Nikola Mendrila, pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture i predsjednik Nadzornog odbora Luke Rijeka d.d. potvrdio je da luka Rijeka i cijenom i kvalitetom može biti jača od konkurencije. Luka Rijeka ima potrebnu dubinu mora i infrastrukturu, a željeznica dovoljno kapaciteta da se njome prevezu veliki tereti i to je potrebno staviti u punu funkciju. Na novinarsko pitanje o ulaganju u riječki prometni pravac, kapt. Mendrila je odgovorio da je u planu rekonstrukcija postojeće pruge čime će se, do izgradnje nove nizinske pruge, osigurati učinkovitiji prijevoz tereta od Zagreba do Rijeke. (seebiz)

Previous articleZašto Riječani plaćaju najskuplje grijanje?
Next articleOtvorena Kuća zelenog čaja

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here