Home Sport Lukaku bi bez VAR-a bio najbolji strijelac prvenstva, evo zbog čega mu...

Lukaku bi bez VAR-a bio najbolji strijelac prvenstva, evo zbog čega mu je poništen zadnji gol!

143
0
1d150459 675c 4229 a86f 41e75acef833
Screenshot

Belgija je u susretu drugog kola skupine E u Kölnu s 2:0 pobijedila Rumunjsku. Pogotke za Belgiju postigli su Youri Tielemans već u drugoj minuti krasnim udarcem s 18 metara te Kevin De Bruyne u 80. minuti. Ova pobjeda donijela je zanimljivu situaciju u skupini E, gdje sve reprezentacije imaju po pobjedu i poraz, odnosno sve imaju po tri boda, što najavljuje pravu ludnicu uoči trećeg kola.

Romelu Lukaku – najnesretniji igrač Europskog prvenstva

Romelu Lukaku (31) trenutno prolazi kroz težak period na Europskom prvenstvu. Muči se s realizacijom prilika, iako je imao najviše udaraca u okvir gola na turniru. Do sada je na Euru uputio pet udaraca u okvir, što je više od bilo kojeg drugog igrača, ali nije uspio postići niti jedan pogodak. Također, predvodi po broju propuštenih velikih prilika – čak četiri u dvije utakmice.

Poništeni golovi i nesreća s VAR tehnologijom

Posebno nevjerojatno je što je Lukaku na Euru zabio već tri gola, no svi su mu poništeni uz pomoć VAR tehnologije. U prvom kolu protiv Slovačke, zabio je u 56. minuti, ali gol je poništen zbog zaleđa. Potom je opet zabio u 86. minuti, ali mu je taj gol poništen zbog igranja rukom njegovog suigrača Loisa Openda.

Kod drugog poništenog gola protiv Slovačke, Openda je igrao rukom, a njegov je dodir provjeren s pomoću nove funkcije VAR-a. Adidasova lopta ima detektor dodira te je spojena na uređaj koji prati svaki dodir. Podaci se ispisuju u obliku linije, slično kao EKG, i bili su ispisani na ekranu. U trenutku dodira Opendine ruke i lopte, linija prestaje biti ravna. Ova je tehnologija uvedena kako bi se lakše sudili mali dodiri koje je teško primijetiti golim okom.

Najnovija nesreća protiv Rumunjske

Sinoć je protiv Rumunjske Lukaku ponovno imao nesreću. Zabio je u 63. minuti nakon sjajnog dodavanja De Bruynea, ali mu je gol ponovno poništen zbog milimetarskog zaleđa koje je bilo vidljivo tek na screenshotu VAR-a. Svi su golovi ispravno poništeni, ali su minimalna zaleđa ili minimalni dodiri rukom utvrđeni tek korištenjem najnovije tehnologije, što dodatno naglašava Lukakovu nesreću.

61a10829 d6e6 43d6 8915 51d790a95ae5
61a10829 d6e6 43d6 8915 51d790a95ae5

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here