Home Vijesti Lupaš kao Kolinda! Srpski Kurir: Samo jedan igrač Rijeke je igrao u...

Lupaš kao Kolinda! Srpski Kurir: Samo jedan igrač Rijeke je igrao u Zvezdi, a Dinamo je bio Zvezdina filijala!

4266
2

Jučerašnja izjava hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o Rijeci kao rezervnom klubu Zvezde i Partizana dobro je potresla domaću, a sada su se njom počeli baviti i srpski mediji.

Srpski Kurir piše kako se šok na Kantridi brzo pretvorio u bijes, a još brže u brutalan odgovor kojim se demantiraju njezini navodi.

Točnije, iz Rijeke je u Zvezdu prešao samo jedan igrač, i obrnuto samo jedan. A iz Dinama u Zvezdu mnogo više.

– Predsjednica je pogriješila i veliki broj Rijekinih poklonika našao se uvrijeđen njezinom izjavom. Evo, Rijeka je svoj prvi Kup Jugoslavije osvojila 1978. godine, kada su nosioci tog uspjeha bili uglavnom igrači ponikli u Rijeci, odnosno domaći; Ravnić, Makin, Hrstić, Juričić, Radin, Ružić, Desnica… Od igrača sa strane tu su bili Kustudić, koji je bio došao iz Vojvodine, Milan Radović iz Radničkog iz Pirota te Radojko Avramović iz čačanskog Borca – kaže Orlando Rivetti, poznati sportski novinar iz Rijeke koji ovaj klub prati od 1974. godine.

Jedini nogometaš koji je iz Crvene zvezde došao u Rijeku kojega se Rivetti sjeća bio je Dušan Lukić, koji je s Marakane na Kantridu stigao 1979. i ostao do 1984. godine.

Također, jedini nogoemtaš koji je iz Rijeke otišao u Crvenu zvezdu bio je Miroslav Šugar.

Kad su u pitanju Partizanovci u Rijekinim redovima, početkom ’80. dogodio se transfer na relaciji Kantrida – stadion JNA. Beograđanin, desni bek Nikola Marjanović, koji je u Rijeku stigao 1980. godine iz zemunske Galenike, četiri godine kasnije prešao je u Partizan. Borče Sredojević, Srbin iz okoline Bosanske Gradiške, iz Rijeke je 1987. godine prešao u Partizan.

Mnogo više igrača je u Beograd dolazilo iz zagrebačkog Dinama, i to uglavnom u Zvezdu. Tako su crveno-beli dres nosili Robert Prosinečki, Goran Jurić, Boro Cvetković, Rajko Janjanin, Tomislav Ivković…

I posle raspada Jugoslavije u Zvezdi je zaigrao jedan bivši igrač Dinama, hrvatski državljanin argentinskog porekla Luis Ibanes.

S druge strane, u Partizan od sezone 1961/1962 i Bruna Belina nije došao nijedan hrvatski nogometaš.

2 COMMENTS

  1. I Milivoj Bračun…….(mislim iz Dinama u Zvezdu,) a iz Partizana u Dinamo golman Ranko Stojić i Ćava Dimitrijević. Samo ne znam kome je to sve danas važno. A da ova lupeta brate mili, lupeta.Bez obzira o ćemu priča.Akoj je i o tramvajima reći će glupost!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here