Home Vijesti Mađarski portal: Milanović danas nadmašio i Orbanove sumanute izjave

Mađarski portal: Milanović danas nadmašio i Orbanove sumanute izjave

199
0

Mađarski liberalni portal Azonalli danas piše o novom Milanovićevom verbalnom ispadu na Korčuli. U tekstu koji potpisuje Cserdi Dóra, citira se izvještaj portala Rijeka Danas prema kojem je hrvatski predsjednik doslovno izjavio: ‘Bolje Romima prodati klimu nego namjestiti 25 stupnjeva. Učinit će nešto s tim, jako su dobri u tome. Klima ne radi na 25 stupnjeva’

Nekoliko sati kasnije tu je opasku komentirao i hrvatski premijer. ‘Je li izjavio tako nešto? Nije to rekao, zar ne? Nadam se, za njegovo dobro, da to nije ono što je rekao. Malo mi je žao Milanovića. Mislim da ne bi bilo pametno da jedan predsjednik tako nešto kaže o Romima, ljudima koji su isti kao vi i ja’, rekao je Plenković, prenosi index.hr.

Mađari o Milanovićevoj izjavi pišu u kontekstu subotnjeg rasističkog govora mađarskog premijera Viktora Orbana u Tušvanu koji je izazvao zabrinutost mnogih. O slučaju su se, između ostalih, oglasili nacionalni glavni rabin Róbert Frölich, Federacija mađarskih židovskih vjerskih zajednica (Mazsihisz), a premijerova dužnosnica za odnose s javnošću Zsuzsa Hegedüs je zbog izrečenog podnijela ostavku. U četvrtak je jedan polu-Sirijac, polu-Mađar, mađarski državljanin također napisao pismo predsjednici Katalin Novák o Orbánovu govoru.

Previous articleObjavljeni sastavi, Tadić pripremio veliko iznenađenje!
Next articlePizzeria u mjestu nedaleko od Rijeke prodaje pizzu za 190 eura

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here