Home Sport Majer: Najveća snaga Japana je ekipa, spremamo se na najbolji način!

Majer: Najveća snaga Japana je ekipa, spremamo se na najbolji način!

193
0

Hrvatski reprezentativci Josip Juranović i Lovro Majer govore na konferenciji za medije Podsjetimo, Hrvatska se plasirala u osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru te će u ponedjeljak u 16 sati igrati protiv Japana.

Na konferenciji za medije trebao je biti Borna Sosa, no zbog iscrpljenosti nije mogao doći na trening pa da nije bio ni na presici. “Dolazimo u nokaut-fazu u kojoj si gotov nakon jedne utakmice. Bit će teško, puno trke i duela”, rekao je Majer.

Koliko igračima znači navijanje i dolazak navijača pred hotel s velikom zastavom?

Lijepo je vidjeti da su svi uz nas. Puno nam znači doživjeti takvu podršku. Kroz navijanje na utakmica i ovakve, recimo male stvari, možemo biti zahvalni. Mi na terenu pokušavamo odraditi svoje i to zasad odlično funkcionira. Hvala im na tome.

Lovro, jeste li Vi i momčad umorni?

Sosa je odigrao više minuta od mene pa ima veći rarzlog biti iscrpljen. Puno je utakmica u kratkom roku, ali radimo ono što volimo. No svi su umorni, nemamo ni pravo govoriti da smo umorni. Ne, nismo umorni i to ćemo pokazati. Sve će biti dobro.

Koga vidite kao favorita protiv Japana? Je li Vam lakše ili teže kada Vas proglase favoritom?

Ne razmišljam o tome, više vi stavljate momčadi kao favorite. Ne stavljamo protiv koga igramo i tko je favorit. Najvažnije je ući motiviran, spremamo se na najbolji način. Danas svi igraju fenomenalno. Glupo je reći tko je favorit jer je previše iznenađenja na turniru. Ne razmišljam tako, samo se spremam na najbolji način i gledam sebe, a ne protivnika.

Nije bilo velikih utakmica ni spektakularnih utakmica. Nogomet je borben i podjednak. Što misliš o nogometu na Svjetskom prvenstvu?

Neki su igrači doživjeli ozljede. Ukupno se igra odličan nogomet, na što sigurno utječe vrijeme održavanja SP-a. Mislim da je to glavni razlog zašto.

Jeste li posebno obratili pozornost na nekog japanskog igrača?

Nismo. Njihova najveća snaga je ekipa. Imaju fenomenalne igrače koji su iskočili, ali najbolji su zbog ekipe. Na to se moramo fokusirati, a zatim ćemo kroz detalje uočiti pojedine kvalitete i pokušati ih minimalizirati.

Kanadu je impresionira hrvatski mentalitet, kojim ste se vratili nakon primljenog gola. Objasnite taj mentalitet.
To nam je u krvi. Imamo savršen miks starih, iskusnih igrača s velikih natjecanja i nas mlađih, koji se s njima savršeno nadopunjujemo. Motivirani smo. Razlog je to što imamo u krvi i naše iskustvo.

Prvi put ste na Svjetskom prvenstvu. Kako ste doživjeli timski duh? Primjerice, Oršić Vam je dodao za četvrti gol protiv Kanade kada je on sam mogao zabiti. Na kraju ste Vi postigli pogodak.

Mislav Oršić je u situaciji protiv Kanade pokazao koliko je velik čovjek. No mislim da bi većina ostalih igrača također tako postupila. Zajedno smo, ekipa smo, nema pojedinaca. Ekipa je najbitnija. Rijetko pojedinac pobjeđuje, već skoro uvijek dobiva ekipa.

Previous articleHit snimka: Pogledajte kako su se Livaja i Vatreni zabavljali na plaži (VIDEO)
Next articlePogledajte kako je američki predsjednik najavio osminu finala Svjetskog prvenstva (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here