Home Mozaik Mali Aleksandar se izjasnio s kim želi živjeti: ‘Mislim da je u...

Mali Aleksandar se izjasnio s kim želi živjeti: ‘Mislim da je u ovom slučaju sve bilo dogovoreno da se dijete odvede u Srbiju i da ga ja više nikada ne vidim’

223
0

Severina Kojić i Milan Popović pojavili su se na Županijskom sudu u Splitu, gdje se odvija ročište u kojem se odlučuje o skrbništvu nad njihovim zajedničkim sinom

U ponedjeljak na splitskom Županijskom sudu više od dva sata trajalo je ročište u slučaju u kojem se Severina Kojić i Milan Popović bore za skrb nad svojim zajedničkim sinom, odnosno na to s kim će dječak živjeti, piše Slobodna Dalmacija.

Očekuje se da će u skorom roku tročlano sudsko vijeće koje je, kao drugostupanjsko vijeće koje odlučuje o žalbama odlučilo iznova provesti raspravu, napokon donijeti pravomoćnu presudu i odlučiti o tome tko će i na koji način dobiti skrbništvo nad dječakom.

Nakon ročišta, Popović je pored novinara prošao bez riječi u pratnji svoje odvjetnice, dok je Severina rekla kako vjeruje u pravdu te da je jako tužna jer je njeno dijete 20 mjeseci već bez majke i ona bez njega u “jako neobičnim okolnostima”.

“Očekujem ovdje ozbiljne pomake, imamo specifičnu situaciju jer se ovdje treba raspravljati o vještačkom nalazu koji je vrlo, vrlo kompromitiran. Dakle, radi se o psihijatrijskom vještačkom nalazu u vezi kojeg se vodi i postupak u USKOK-u i istražuje se da li je ovdje došlo do trgovine utjecajem i da li je Gzim Redžepi (nekadašnji zastupnik Gradske skupštine Zagreba i vrlo bliski prijatelj pokojnog Milana Bandića protiv kojeg je USKOK prije nekoliko mjeseci pokrenuo istragu zbog sumnje da je “pokušao utjecati na ishod vještačenja u jednom sudskom postupku radi izmjene odluke o roditeljskoj skrbi i uzdržavanju” – op.a.), utjecao na to da sadržaj nalaza bude ovakav kakav jest.

“A on je zaista zastrašujući, neobjektivan, neživotan, apsolutno protivan svim načelima i uvjeren sam da će sud prihvatiti prijedlog da se ovaj nalaz izdvoji iz spisa i da se napravi objektivan nalaz po objektivnom vještaku. Redžepi je osoba koja je, sumnja se, utjecala na ovog vještaka, a rezultat vještva je upravo takav da štiti interes tužitelja do one granice do koje je postavio svoj nebulozan zahtjev”, kazao je prije ročišta odvjetnik Mate Matić koji zajedno s kolegicom Jasminkom Biloš zastupa poznatu splitsku pjevačicu.

Vještaci nisu saslušani
Kako navodi Slobodna Dalmacija, sudsko vijeće je odbilo Matićev prijedlog za izdvajanje spornog psihihatrijskog vještva i određivanje novog kao i sve druge predložene dokaze obiju strana. Saslušali su i Popovića i Severinu te argumente njihovih odvjetnika, no nisu saslušali vještake. Vještakinja psihiloginja je opravdala svoj nedolazak dajući pismeno očitovanje na prigovore stranaka na njeno vještvo, dok je vještak psihijatar poslao dopis u kojem je ustvrdio da nije “kognitivno” sposoban da bi sudjelovao na ovoj raspravi. Prema pisanju Slobodne, sutkinjama je sve bilo jasno jer nisu zakazale novo ročište niti opet pozvale vještake.

“Ovo što se ovdje dogodilo je neviđeno. Nikad se nije dogodilo da se vještak na čije se vještvo stavlja prigovor uopće ne pojavi na raspravi i da napiše da ima intelektualne i kognitivne smetnje, ali samo za ovaj predmet. Najbitnije je da je posebna skrbnica koja je ovdje odradila svoj posao, napisala da se dijete izjasnilo da želi živjeti s majkom i to je stvar koja vam sve govori. Rasprava je zaključena i očekujemo brzu odluku pogotovo jer postoje ograničenja prava majke zbog privremene mjere koja je još uvijek na snazi” kazao je nakon ročišta odvjetnik Matić.

Severina je iz zgrade Županijskog suda izašla puna nade u povoljan ishod ove bitke.

“Gledam ovu Božicu pravde i nisam mogla vjerovati da ću se ovdje naći. Toliko dugo je moje dijete bez majke zbog privremene mjere koja očito nije privremena. Sad se osjećam jako dobro, bilo mi je neopisivo teško prije 20 mjeseci kad je donesena prvostupanjska presuda u Zagrebu. Mislim da je u ovom slučaju sve bilo dogovoreno da se dijete odvede u Srbiju i da ga ja više nikada ne vidim jer ovo nije ravnopravna sudska bitka, a niti ravnopravno roditeljstvo za kakvo se i otac javno zauzimao. No, kako bilo, vjerujem u pravdu i pravednost”, komentirala je, uz ostalo, Severina.

Za Dnevnik Nove TV je rekla kako je Aleksandar sada kod nje.

“Imamo ljetne praznike do 15.7., idemo na more poslije”, izjavila je Severina

Previous articleNa riječkim tržnicama i dalje potrebno nošenje zaštitnih maski na otvorenom i zatvorenom prostoru
Next articleŠprajc ispreskakao Grmoju: A propaganda na vjeronauku vas ne smeta?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here