Home Vijesti Maloljetnici šamarali autističnog mladića i tjerali ga da viče Dinamo. Sve je...

Maloljetnici šamarali autističnog mladića i tjerali ga da viče Dinamo. Sve je snimljeno!

312
0

Posljednjih dana su se na društvenim mrežama proširile uznemirujuće snimke koje prikazuje zlostavljanje 20-godišnjeg mladića u Koprivnici. Prva snimka počinje tako da napadač prijeti žrtvi batinama i govori joj da napiše “Ja volim Dinamo” na društvenim mrežama.

“Nemoj da si mijenjao to ‘Dinamo'”, govori drugi napadač i prijeteći šakom pokazuje što slijedi žrtvi ako ih ne posluša. Druga snimka prikazuje napadače kako šamaraju mladića kojeg su okružili u kutu prostorije i prisiljavaju ga da s njima skandira “Dinamo”. Prema izgledu interijera, čini se da je druga snimka nastala u WC-u. 

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke potvrdili su u priopćenju kako su proveli kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika s koprivničkog područja. Utvrdili su kako se događaj prikazan u snimkama dogodio 24. prosinca prošle godine na području grada Koprivnice.

Dvojicu maloljetnika su osumnjičili za počinjenje kaznenog djela “Nasilničko ponašanje” na štetu 20-godišnjaka. Napomenuli su kako 20-godišnjak nije ozlijeđen. Protiv maloljetnika će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i obavijest nadležnom zavodu za socijalni rad.

Portal ePodravina, koji je objavio snimke, piše kako su od čitateljice dobili informaciju da napadnuti mladić boluje od autizma. Ova informacija nije službeno potvrđena i ne spominje se u policijskom priopćenju. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here