Home Sport Malonogometne ekipe HMNK Rijeka i NK Pomorac osvojile Coca-Cola Cup Primorsko-goranske županije

Malonogometne ekipe HMNK Rijeka i NK Pomorac osvojile Coca-Cola Cup Primorsko-goranske županije

96
0

Najveći malonogometni turnir u Europi Coca-ColaCupulazi u posljednje faze natjecanja,a u Rijeci jeodigrana završnica za najbolje ekipePrimorsko-goranske županije.U odličnim utakmicama mladi sportaši pokazali su izniman nogometni talent, apobjedu su izborile ekipe HMNK Rijeka(u kategoriji dečki 2004. godište i mlađi)i NK Pomorac (u kategoriji dečki 2006. godište i mlađi). Uz pobjedničke ekipe, finalisti turnira MNK Gorovo (2004. god. i mlađi) te ekipa Bez Nade (2006. god. i mlađi) također će predstavljati Primorsko-goransku županijunavelikomregionalnom finalu koje je na rasporedu10. lipnja u Puli, a natjecat će se najbolje ekipe Istarske, Ličko-senjske i Primorsko-goranske županije. Pobjednici regionalnih turnira osigurati će plasman na državnu završnicu u Splitkrajem srpnja, gdje će 3 dana potpuno besplatno uživati u druženju, kupanju i sportskim natjecanjimasa svojih vršnjacima iz cijele Hrvatske te na najljepši način predstavljati boje svojeg grada i županije.

Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2004. godište i mlađi te 2006. godište i mlađi u muškoj konkurenciji te 2006. godište i mlađe kod djevojaka.
Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.
Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već devetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 130 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravaju se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati oko 4.000 ekipa.

Već treću godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.
Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) više od 25 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

Previous articleVIDEO: Arditi ispilili glavu riječkog orla na gradskoj uri!
Next articleMarin Miletić: Torcu se zlostavljalo!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here