Home Mozaik Mama ne može naći školu za svog sina zbog njegove kose

Mama ne može naći školu za svog sina zbog njegove kose

314
0
Foto: faroukjames Instagram

Svaka škola provodi pravila i propise, često zahtijevajući od učenika i roditelja da ih se pridržavaju, čak i kada se čine nepotrebnima. I tu upoznajemo 11-godišnjeg Farouka Jamesa. Poznat je na društvenim mrežama po svojoj jedinstvenoj frizuri; on se bori pronaći školu koja prihvaća njegovu jedinstvenost.

Jedanaestogodišnji dječji model po imenu Farouk James, poznat u svijetu mode s preko 250.000 pratitelja na Instagramu, kao i njegova majka Bonnie, suočavaju se s izazovnim zadatkom da mu pronađu školu koju će pohađati. Mnoge britanske škole imaju posebna pravila u vezi s duljinom kose, a zbog Faroukovih dugih pramenova, škole im često savjetuju da mu podrežu kosu prije negoli što se vrati u razred.

Bonnie je vjerovala da je to nepravedno jer je kosa njezina sina bila potpuno prirodna i nije bojana niti stilizirana. Tvrdila je da se škola ne bi bunila na duljinu kose da je Farouk djevojčica, smatrajući to očitim slučajem diskriminacije.

Faruk je oduvijek imao bujnu kosu koja se na prenatalnim snimkama mogla vidjeti i prije rođenja. Bonnie je prethodno bila upisala Faroukova starijeg brata, gdje je duljina kose bila stalna tema rasprave. Nadala se da je školska politika frizure možda od tada evoluirala, s obzirom na to da se smatralo kako njezin stariji sin, koji sada ima 23 godine, ima kosu koja je “prekratka”.

Međutim, otkrila je da su mnoga školska pravila i propisi koji se tiču ​​izgleda ostali nepromijenjeni. To je značilo da će Farouk morati ošišati kosu kako bi pohađao školu, što je Bonnie oštro odbila.

On njeguje svoje uvojke i postaje uznemiren pri pomisli da ih šiša kako bi pohađao školu.

Kao odgovor na to, Bonnie je pokrenula viralnu kampanju za promjenu, prikupljajući podršku roditelja koji se suočavaju sa sličnim problemima, posebno onih čija djeca nose dredovle i afro frizure. Bonnie i njezin sin nastoje zaobići ova naizgled proizvoljna školska pravila i unijeti značajne promjene.

“Okupljamo pravi tim i zovemo ga Mane Generation. Borit ćemo se protiv toga dok se ova pravila ne promijene. I to globalno, a ne samo unutar Ujedinjenog Kraljevstva,” izjavila je. (cinjenice)

Previous articleIsporučuje pizzu 82-godišnjakinji, ona otvori vrata i da mu 5 tisuća eura: “Hvala ti dečko, vidjela sam te…”
Next articleNemate kovanicu, a trebaju vam kolica za u dućan? Postoji jednostavan trik

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here