Home Mozaik Marca: Gledali smo novi Real i novog Modrića. Ovako je Hrvat zaustavio...

Marca: Gledali smo novi Real i novog Modrića. Ovako je Hrvat zaustavio Liverpool

66
0

Real je i uzvratu osmine finala Lige prvaka pobijedio Liverpool (1:0) na svom terenu te tako prošao s ukupnih 6:2. Real je revanš iskoristio za potvrdu formalnosti, ali najčitaniji španjolski sportski list ističe da je ovo bio povijesni meč. Zato što je na njemu promovirana nova verzija CMK veze u kojoj ključnu i to dvostruku ulogu ima Luka Modrić (37).

“Nakon Casemirovog odlaska Ancelotti je konačno pronašao zamjenu koja mu odgovara i prvim slovom imena. Camavinga je u francuskom dvoboju za to mjesto potukao Tchouaménija i postao pivot Realove veze, osigurač pored neupitnih Modrića i Kroosa. Ancelotti voli kombinaciju Camavinge i Kroosa toliko da je promijenio taktiku kako bi ih spojio. Protiv Liverpoola smo vidjeli definitivnu potvrdu onoga što se naslućivalo u posljednje vrijeme.

“Ancelotti je s 4-3-3 prešao na 4-2-3-1. To je promijenilo i Modrićevo mjesto te ulogu”

4-3-3, Realov zaštitni znak godinama, postao je 4-2-3-1. U takvoj postavci promijenila se i Modrićeva uloga. On sada više nije desetka samo po broju na dresu, nego i po poziciji na terenu. U novom Realu on je igrač odmah iza isturenog napadača.” piše Marca, ali i ističe kako Modrić i u formalno ofenzivnijoj ulozi ima ključnu ulogu u Realovoj defenzivi.

“Desetka kod Modrića ne znači samo kreativnost, nego i da donosi ravnotežu u obrambenoj fazi. Jedan od ključeva Realove impresivne ukupne pobjede nad Liverpoolom je solidarnost svih njegovih igrača i linija. Tako se Valverde u obrani uvijek povlačio i postajao četvrti veznjak ili blokirao Robertsona na krilu. Ovisno o tome brani li se Real u 5-3-2 ili u češćih 4-4-2.

Upravu tu je ključna Modrićeva uloga za defenzivnu ravnotežu Ancelottijeve momčadi. Hrvatska zvijezda tijekom napada Liverpoola imala je zadaću napuštati poziciju iza napadača kako bi suparničkim igračima ograničavala ulaske u opasne zone.

Modrić je tako imao ključnu ulogu u napadu i obrani jer je u defenzivi pritiskao nositelje igre Liverpoola po sredini terena. To je radio sjajno jer je tako blokirao Liverpool te Realu omogućio veći posjed lopte. To je taj višak energije koji je Ancelotti tražio.”

Previous articleKakva Ivana Knoll i Nives Celzijus, Ukrajinka vrućim plesom podigla temperaturu do usijanja na ionako paklenom Bakhmutu
Next articleRusi dijelili vojni časopis s istaknutim “Z” u srpskoj gimnaziji; organizator je simpatizer Ratka Mladića

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here