Home Vijesti Marin Miletić: Od doktora se traži da ubiju nerođenu bebu

Marin Miletić: Od doktora se traži da ubiju nerođenu bebu

576
0

Marin Miletić oglasio se na Facebooku o slučaju Mirele Čavajde. Miletić se pita zbog čega nas tjeraju u rovove, ali nije objasnio tko koga tjera u rovove.

“Zašto nas tjeraju u rovove?

Žalosti gledati toliko bjesnila i mržnje u našem društvu koju je izazvala bolesna beba od sedam mjeseci u majčinoj utrobi. Kada bi čovjek očekivao da bi se cijelo društvo trebalo ujediniti u svakom obliku pomoći majci, u pokušaju liječenja male bebice od sedam mjeseci – mi smo svjedoci teških riječi, napada i osuda, nerazumijevanja. Toliko nam nedostaje empatije prema onom drugome i drugačijem pa i u ovakvim najzahtjevnijim bolnim i moralno vrlo složenim i teškim životnim situacijama”, piše Miletić.

Miletić kaže kako nedostaje empatije pa dodaje da se doktore tjera na ubojstvo.

“Čini mi se da te empatije ne nedostaje samo s jedne strane. Kao da se neki tako ugodno osjećaju u svojim rovovima pucajući po onim drugima. I to je isto zastrašujuće. Dok ne skupimo snage i ne pronađemo ljubavi – krenuti ususret jedni prema drugima, iza nas neće ostati ništa dobro i korisno. Samo nove podjele, nove rane i nove žalosti.

Pod velikim pritiskom su i doktori od kojih se traži ubojstvo nerođene bebe. U ratu imamo mogućnost iskoristiti priziv savjesti i ne uzeti pušku u svoju ruku da bismo ubili drugog čovjeka.

Ako liječnici ne žele učiniti nešto tako grozno i ne žele trpjeti potom u sebi teške posljedice, a Parlamentarna skupština Vijeća Europe 2010. jamči pravo priziva savjesti svim ljudima, zašto im oduzimati to pravo, zašto im silom guraju pušku u ruke? Zar je doktor robot bez savjesti i emocija? Zar je zakon sila koja uništava čovjeka?” pita se mostovac.

“I još ovo jako važno, govorio sam mnogo puta: oni koji misle da su Isusovi, moraju svako svoje djelo, misli i riječi prožeti – ljubavlju. Ako nema ljubavi i milosrđa, i za majku i za dijete, nema tu kršćanstva. Neka nam se Gospodin smiluje svima. Trebat će nam”, zaključuje.

Previous articleObjavljena prva dugoročna prognoza za ljeto, evo što čeka Hrvatsku
Next articleUkrajinci objavili crtež dječaka. Kažu da su ga ruski vojnici silovali pred majkom

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here