Home Biznis Mars, Snickers i Milky Way mijenjaju svoje pakiranje u Australiji

Mars, Snickers i Milky Way mijenjaju svoje pakiranje u Australiji

252
0

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

GIGANT grickalica Mars Wrigley najavio je da će od travnja 2023. njegove kultne čokoladice Mars, Snickers i Milky Way u Australiji biti bez plastičnog pakiranja, no stručnjaci su podijeljeni oko utjecaja tog poteza na okoliš. Mars i Snickers prve su od tri čokoladice koje će biti zamotane u ambalažu od papira koja se može reciklirati, a uskoro će ih slijediti Milky Way.

Mars Wrigley kaže da će Australci biti prvi u svijetu koji će isprobati nove omote i tvrdi da će njihov planirani prijelaz na papirnato omatanje do 2025. ukloniti 360 tona plastike iz njihovog asortimana, piše Yahoo News.

Brooke Donnelly, generalna direktorica održivosti u australskom supermarketu Coles, pozdravila je ovo Marsovo uvođenje nove ambalaže, rekavši kako vjeruje da su potrebne daljnje poslovne inovacije i suradnja kako bi se potaknula održiva rješenja za potrošače.

Međutim, Nuša Urbancic, direktorica kampanje za The Changing Markets Foundation, primijetila je s određenom skepsom da ovo nije prvi pokušaj Mars Wrigleyja prema navodno ekološki osviještenoj ambalaži i da bi bilo puno bolje da su koristili reciklirani papir.

“Iako je ovo korak u pravom smjeru, ranije smo vidjeli Marsove pokušaje Greenwashinga, gdje nisu uspjeli objasniti svojim kupcima da još uvijek postoji plastika skrivena u njihovoj papirnatoj ambalaži”, izjavila je Urbancic za Yahoo News Australia.

S druge strane, dr. Paul Harvey, znanstvenik za okoliš i autor knjige The Plasticology Project, optimističniji je u vezi s promjenom. “Zapravo mi se jako sviđa što je Mars prešao na papirnatu ambalažu”, rekao je dr. Harvey. “Čini se da konačno tvrtka sluša potrošače i potražnju globalnog tržišta za manje plastike”, dodao je.

Australija je prvo tržište na koje Mars Wrigley izbacuje svoje novo pakiranje, što predstavlja više od 2.5 milijuna dolara u opsežnim istraživanjima i razvojnim ispitivanjima i lokalnim inovacijama iz proizvodnog mjesta marke u Ballaratu, u Victoriji.

Previous articleHrvat u Bundesligi potjeran s treninga, trener urlao: Od*ebi! (VIDEO)
Next articlePoznata manekenka došla polugola u klub: Nastao opći kaos kad je zaplesala (FOTO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here