Home Biznis Masažom u nekoliko minuta riješite svoje tegobe

Masažom u nekoliko minuta riješite svoje tegobe

1009
0

Nakon intenzivnog treninga, često se suočavamo s različitim vrstama bolova u mišićima i zglobovima. Ovi bolovi, uglavnom poznati kao “muskulfiber“ ili bolovi nakon vježbanja, često su neizbježna posljedica napora koji smo uložili u vježbanje. Ipak, postoje različite metode koje nam mogu pomoći u borbi s nelagodom, a jedna od najučinkovitijih je masaža.

Mišićna bol nakon vježbanja često je rezultat akumulacije mliječne kiseline u mišićima. Ova kiselina nastaje tijekom vježbanja, kao posljedica nedostatne opskrbe tijela kisikom i može uzrokovati osjećaj napetosti i boli. Osim toga, mikroskopske ozljede mišićnih vlakana također mogu pridonijeti tim bolovima.

Masaža, drevna metoda koja se koristi već tisućama godina, može pružiti olakšanje od tih bolova. Kroz različite tehnike masaže, maseri ili fizioterapeuti mogu ciljano djelovati na bolna područja i pomoći mišićima da se opuste. Također, masaža potiče protok krvi i limfe, što pomaže u uklanjanju toksina iz mišića i ubrzava proces ozdravljenja.

Postoji nekoliko različitih vrsta masaža koje se mogu koristiti za ublažavanje bolova nakon vježbanja. Sportska masaža je posebno popularna među sportašima jer se fokusira na tretiranje mišića koji su najviše opterećeni tijekom određenih aktivnosti. Osim toga, terapeutska masaža može se prilagoditi individualnim potrebama i problemima svake osobe.

Važno je napomenuti da masaža nije samo fizički korisna, već može imati i pozitivan učinak na mentalno zdravlje. Općenito, masaža opušta tijelo i um, smanjuje stres i potiče osjećaj blagostanja pa je to dodatna korist redovitih tretmana.

Bolovi nakon vježbanja su često neizbježni, ali masaža može biti izuzetno korisna u njihovom ublažavanju. Bez obzira na to jeste li profesionalni sportaš ili rekreativac, masaža može biti odličan način da se brzo oporavite od napora i održite svoje tijelo u vrhunskoj formi. Ne zaboravite redovito posjećivati stručnjake za masažu kako biste se osjećali bolje i spremno za nove sportske izazove. Vaše tijelo će vam zahvaliti na toj brizi, a vi ćete moći uživati u vježbanju bez nepotrebne nelagode.

PER/P/PR8/09-2023/HR, rujan 2023

Odgovaran za RH: Ewopharma d.o.o., Jadranska avenija 9, 10020 Zagreb; info@ewopharma.hr / Proizvođač: VERFORA SA, Route de Moncor 10, 1752 Villars-sur-Glâne, Švicarska

Molimo pogledajte obavijest o privatnosti na https://www.ewopharma.hr/pravila-o-privatnosti/ za više informacija o tome kako Ewopharma postupa s osobnim podacima.

Plaćeni oglas o medicinskim proizvodima.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o korištenju, a dodatne informacije možete potražiti kod svog liječnika ili ljekarnika.  

Previous articleNeuobičajeno toplo i sparno. Moguća grmljavinska nevremena s pljuskovima
Next articlePrizor iz Dalmacije postao hit na Fejsu, morate vidjeti šta ovaj tip pere u autopraonici

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here