Home Mozaik Maškarani vodič u Rijeci

Maškarani vodič u Rijeci

859
0

Maškarani tanci va Pašcu / 14. veljače u 21 sat – Dom Pašac
Pusni tanci va Domu Zamet / 15. veljače u 20 sati – Dom Zamet
I ovaj se vikend održavaju zabave pod maskama u Domu Pašac i u Domu Zamet. U petak će zaljubljenici u maškarane zabave moći plesati do ranih jutarnjih sati na Maškaranim tancima u Domu Pašac s početkom u 21 sat, a ples se nastavlja i u subotu na Pusnim tancima va Zamete gdje će vas od 20 sati zabavljati Trio Vox.

Karnevalske zabave sa Zagrebačkom pivovarom: Prljavo kazalište / 14. veljače u 21 sat – Export Delta
U Export Delti nastavljaju se Karnevalske zabave sa Zagrebačkom pivovarom. Ovog petka, 14. veljače, svi maškarani, a i oni zaljubljeni, moći će uživati na koncertu Prljavog kazališta s početkom u 21 sat. Ulaznice po cijeni od 50 kn možete kupiti u pretprodaji u karnevalskoj kućici na Korzu ili u Dallas Music Shopu te na dan zabave ispred ulaza u Export Deltu po cijeni od 70 kn.

Carnival DJ Session/ 15. veljače u 21 sat- – Export Delta
Tradicionalni Carnival DJ Session i ove godine je s nama te će 15. veljače rasplesati sve prisutne na podiju Export Delte, do ranih jutarnjih sati. Ovogodišnji gosti su Slam iz UK, Lemon i Mark Ash, Adoo, Ana Antonova i Marce te je ulaz kao i svake godine besplatan. Ove godine nastupa specijalni gost, DJ- ica Caoi de Barra (aka Lil Brendan), koja je dio razmjene i suradnje gradova Europske prijestolnice kulture 2020. godine, Rijeka i Galwaya. Caoi de Barra (aka Lil Brendan) je DJ-ica koja svira raznoliku mješavinu hip hopa, RNB-a, popa, funka i soula. Upuštala se u različite glazbene projekte kao pjevačica, bubnjarica i producentica, što joj je omogućilo iskusno uho za spajanje melodičnih i hipnotičkih ritmova kojima stvara zaraznu feel-good atmosferu.

Maškarani auto-rally „Pariz – Bakar“ / 15. veljače u 10 sati
Više od 200 maškaranih sudionika u preko 60 maškaranih vozila odmjerit će svoje vozačke sposobnosti u najpopularnijem sportskom događaju, u organizaciji Autokluba Rijeka, Maškaranom auto – rallyu „Pariz – Bakar“. Auto-moto ludilo počinje u subotu 15. veljače, u 10 sati, a vozit će svoju poznatu turu- od riječkog Pariza sve do Bakra uz usputno stajanje u Kostreni.

Dječje maškarane zabave / 15. veljače u 16 sati – MO Škurinjska draga
Za naše najmlađe, u subotu 15. veljače od 16 sati u MO Škurinjska draga, održat će se Dječji bal pod maskama. Za zabavu će biti zaduženi Dječji zbor Tratinčice i Male Tratinčica, Plesna grupa Flame-Kikići i klaun Cin Cin te će svi mališani zasigurno uživati u pjesmi i plesu.

Tradicionalni karnevalski koncert Gradske glazbe Trsat – Rijeka / 25. veljače u 19.30 sati – Hrvatska čitaonica Trsat
U subotu, 15. veljače u Hrvatskoj čitaonici Trsat, održat će se Tradicionalni karnevalski koncert Gradske glazbe Trsat – Rijeka s početkom u 19.30 sati. Ovogodišnji gost je Joso Butorac s pratnjom, a izvodit će se popularne karnevalske pjesme s naših prostora.

Maškarani Pehlin/ 16. veljače u 12 sati – Pehlin
U nedjelju, 16. veljače, i ove godine Pehlinom prolazi tradicionalna maškarana povorka Maškarani Pehin s početkom u 12 sati. Okupljanje sudionika počinje u 11 sati. Maškarana povorka razveselit će sve zaljubljenike u maškarane običaje Pehlina i okolnih mjesta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here