Home Vijesti Maškarin traži 13 milijuna kuna od KBC Rijeka

Maškarin traži 13 milijuna kuna od KBC Rijeka

1113
0

Na Općinskom sudu u Rijeci danas je održano prvo ročište u građanskoj parnici u povodu zahtjeva Miroslava Maškarina za isplatom 13 milijuna kuna odštete od Kliničkoga bolničkog centra u Rijeci i države zbog amputacije noge te drugih tjelesnih oštećenja nastalih kao posljedica operacije odstranjivanja crvuljka.

Miroslav Maškarin (22) izgubio je mnogo krvi zbog oštećenja aorte u toj operaciji 2006. te mu je zbog toga morala biti amputirana noga, a oštećeni su i neki unutarnji organi.

Pravni zastupnik KBC-a odvjetnik Goran Gatara zatražio je, tvrdeći da se u tom slučaju nije radilo o grješci pri operaciji, već o komplikaciji, da se ispitaju svi svjedoci koji su već dali svoje iskaze u kaznenom postupku koji se vodi na istom sudu protiv kirurga Branka Popovića koji je vodio Maškarinovu operaciju.

KBC traži i novo medicinsko vještačenje tog slučaja, a iste zahtjeve podnio je i predstavnik države zamjenik županijskoga državnog odvjetnika Mate Župić.

Sutkinja Ingrid Bučković, koja vodi sudski postupak, odobrila je saslušanje svjedoka nakon čega će odlučiti o mogućem novom vještačenju. (Hina)

Previous articleNije središte Rijeke jedino koje grca u stalnoj gužvi
Next articleAfera Riječka banka: Nodilo ipak nije kriv za štetni ugovor?!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here