Vijesti

Masovna evakuacija iz EPK? Napustilo ih čak 8 važnih zaposlenika!

Masovna evakuacija iz EPK? Napustilo ih čak 8 važnih zaposlenika!

Član Gradskog vijeća mr.sc. Zvonimir Peranić je, na 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke, održanoj 27. rujna 2018. godine, iznio kako je TD Rijeka 2020 d.o.o. u posljednje vrijeme napustio velik broj određenih osoba, pa je upitao koje su sve osobe, zaposlenici, suradnici i djelatnici, napustili projekt EPK, s kojeg mjesta i zašto, poput Olivera Frljića koji više neće sudjelovati u projektu?

Na službenom gradskom webu je stigao službeni odgovor:

U odnosu na postavljeno pitanje dostavljaju se podaci o zaposlenicima, odnosno djelatnicima kojima je prestao radni odnos i temelj prestanka, kao i podaci o zaposlenicima kojima će prestati radni odnos tijekom mjeseca listopada 2018. godine, a kojima još traje otkazni rok. Napominje se da su sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka i Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka, iz odgovora izostavljena osobna imena djelatnika.

Voditeljica projekta – koordinatorica – po podnošenju pismenog redovitog otkaza radnika radni odnos je prestao 28.07.2017.
Voditeljica projekta – koordinatorica – po podnošenju pismenog redovitog otkaza radnika radni odnos je prestao 15.09.2017.
Direktor Sektora za komunikacije i marketing – sporazumni prestanak radnog odnosa s danom 13.09.2017.
Tajnik – po podnošenju pismenog redovitog otkaza radnika radni odnos je prestao 09.02.2018.
Voditeljica pravnih poslova – po podnošenju pismenog redovitog otkaza radnika radni odnos je prestao 03.08.2018.
Direktorica Sektora za kulturu – sporazumni prestanak radnog odnosa s danom 01.08.2018.
Voditeljica razvoja publike – po podnošenju pismenog redovitog otkaza radnika radni odnos će prestati po isteku otkaznog roka 12.10.2018.
Koordinatorica programa – po podnošenju pismenog redovitog otkaza radnika radni odnos će prestati po isteku otkaznog roka 7.10.2018.

Vezano uz pitanje koji su suradnici napustili projekt EPK, pretpostavlja se da gospodin Peranić misli na osobe s kojima je TD Rijeka 2020 d.o.o. sklapalo ugovore o djelu ili autorskom djelu. TD RIJEKA 2020 d.o.o. s brojnim je vanjskim suradnicima sklapalo i sklapa takve ugovore. S obzirom da se u takvim slučajevima uvijek radi o jednokratno ugovaranim poslovima, nakon izvršenja obaveza iz ugovora, odnosno ispunjenja ugovora, poslovni odnos između ugovornih strana prestaje. Jasno je, stoga, da se takve situacije ne mogu interpretirati kao napuštanje projekta. Jedini ugovor koji nije bio do kraja izvršen je ugovor sa programskim direktorom i članom tima za kandidaturu, koji je u timu sudjelovao na temelju svojih referenci iz Švedske i Italije te zbog obaveza na drugim poslovima u inozemstvu djelomično izvršio ugovor, odnosno ugovor nije do kraja konzumiran, a prema tome niti isplaćen.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Predstavljanje obnovljene povijesne vodospreme Podvežica

spMarch 21, 2019

Obersnel zadovoljan komunalnim redarima, grad nabavlja kamere za kažnjavanje nepropisnog parkiranja

spMarch 20, 2019

S otuđenim vozilom prouzročio prometnu nesreću

spMarch 20, 2019

FOTO: Znanstveni skup ‘300 godina proglašenja Rijeke slobodnom lukom’

spMarch 19, 2019

U parku u Rijeci curicu i dječaka napao nožem, objavljeni detalji

spMarch 19, 2019

28-godišnjak vozio Bmw Zg oznaka i napuhao 2,17 promila!

spMarch 19, 2019

Snježna mećava na Učki

spMarch 18, 2019

Svečanom akademijom obilježeno 300 godina od proglašenja Rijeke slobodnom kraljevskom lukom

spMarch 18, 2019

Vozio ‘alfu’ s 2,11 promila pa udario u teretno vozilo

spMarch 18, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.