Home Mozaik Matematičar osmislio formulu koja računa za koliko će djeca poluditi u autu

Matematičar osmislio formulu koja računa za koliko će djeca poluditi u autu

232
0
Photo by Yan Krukov: https://www.pexels.com/photo/a-young-girl-sitting-on-the-car-while-playing-on-steering-wheel-8429821/

Statističar James Hind sa Sveučilišta Nottingham Trent kaže da roditelji mogu izračunati koliko će dugo trebati djeci da postanu nemirna u automobilu. Formula glasi T = 70 + 0,5E + 15F.

Istraživanje, koje se temelji na odgovorima 2000 djece, došlo je do zaključka da je vrijeme (T) koje će prosječno dijete trebati da poludi tijekom dugog putovanja automobilom 70 minuta. Roditelji mogu odgoditi njihov ispad bijesa uvođenjem zabave (E) i hrane (F), piše The Times.

Pokazalo se i da prisutnost braće i sestara u automobilu povećava šanse za divljanje na stražnjem sjedištu za 10 minuta. Osim toga, prosječno dijete upitat će “jesmo li već stigli” četiri puta tijekom 32-minutne vožnje.

“Ako imate samo jedno dijete i možete ga zabaviti i povremeno podmititi hranom, mogli biste izdržati dva sata vožnje bez izljeva bijesa. Nažalost, dvoje djece bez zabave i grickalica može doživjeti napad bijesa u samo 40 minuta”, rekao je dr. Hind.

Najveći uzrok izljeva bijesa tijekom vožnji automobilom kod djece su dosada (68 posto), predugo putovanje (62 posto) i glad (57 posto).

“Zabava je ključna, ali čak ni to ne uspijeva s jako dugim putovanjem. Važno je raditi pauze kako bi djeca podnijela vožnju, a kako bi roditelji bili odmorni”, upozorava dr. Hind.

Previous articleTalijan kod Novog Vinodolskog mercedesom pokosio 6 Čeha!
Next articleProruski dužnosnik ubijen autobombom u južnoj Ukrajini

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here