Home Vijesti Matešić i Bukša od Obersnela zatražili transparentnije upravljanje poslovnim prostorima

Matešić i Bukša od Obersnela zatražili transparentnije upravljanje poslovnim prostorima

3972
0

slika 1Na konferenciji za medije HNS Rijeka predstavljena je inicijativa za uvođenje javno dostupne on-line baze podataka svih poslovnih prostora Grada Rijeke. Tiskovnu su održali dr.sc. Juraj Bukša predsjednik HNS Rijeka te Miroslav Matešić zamjenik gradonačelnika Rijeke,

Uvodno Bukša je napomenuo kako je HNS Rijeka u svakodnevnoj komunikaciji s riječkim poduzetnicima kroz koju saznaju što oni smatraju važnim za njihov rad i što smatraju da se treba promjeriti ili poboljšati kako bi im se poslovanje olakšalo.
– Upravo na taj način, na zahtjev grupe poduzetnika, pokreću inicijativu za stvaranje javno dostupne on-line baze podataka svih poslovnih prostora Grada Rijeke. Nakon što je inicijalni prijedlog inicijative poslan riječkim poduzetnicima, njih više od 250 odgovorilo s ciljem iskazivanja podrške, ali i dostavljanja cijelog niza korisnih prijedloga koje smo zatim uključiti u projekt, naglasio je Juraj Bukša.

Koliko je ova tema važna dovoljno govori informacija iz Gradske informatičke službe gdje su dobili informaciju kako su upravo vijesti vezane za poslovne prostore daleko načitanije na gradskom Internet portalu Rijeka.hr.

Cilj ove inicijative je da svi podaci vezani za sve Gradske poslovne prostre budu dostupni preko Interneta u svakom trenutku, bez ikakve papirologije i bez gubitka vremena. Ova javno dostupna baza podataka treba sadržavati sve potrebne podatke koji bi poduzetnicima olakšali donošenje odluka prilikom planiranja uzimanja u najam gradskih poslovnih prostora, kao što su:
– lokacija poslovnog prostora,
– nacrt/tlocrt prostora,
– detaljni opis prostora s fotografijama,
– namjene poslovnog prostora (kako bi potencijalni najmoprimci mogli na vrijeme zatražiti prenamjenu prostora),
– početna cijena zakupnine (ovisno o zoni prostora),
– stanje prostora (procjena ulaganja i slično),
– potrebna dokumentacija za pristup licitaciji,
– planirane licitacije (vremenski raspored i sl.) te
– sve ostale bitne informacije (kontakti i sl.).

– Danas kada poduzetnik traži gradski poslovni prostor niti ne zna što ima na raspolaganju, ovom inicijativom svi poslovni prostori kao i podaci o njima postaju dostupni svakom poduzetniku u svakom trenutku bez ikakve zapreke Završno je istaknuo predsjednik riječkog HNS-a Juraj Bukša.

U nastavku Miroslav Matešić dodao je kako je ovo doprinos HNS Rijeka u poboljšanju poslovne klime u gradu. Dodatno je naglasio kako sadašnji nije loš, no definitivno je zastario i treba ga unaprijediti. Pogotovo kada se zna da je to i želja velikog broja poduzetnika i obrtnika koji rade u našem gradu. Na novinarsko pitanje kada smatra da bi ova inicijativa mogla zaživjeti, Matešić je odgovorio je da to očekuje u nekoliko sljedećih mjeseci.

Previous articleIz ‘punta’ na Rivi ukradeno robe u vrijednosti 20.000 kuna!
Next articleKomadina i Picula bez otpora prihvaćaju Milanovićevu čistku

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here