Vijesti

Komadina i Picula bez otpora prihvaćaju Milanovićevu čistku

Komadina i Picula bez otpora prihvaćaju Milanovićevu čistku
nojevi

Strah od gubitka političkih pozicija jači od principa

Unatoč nekim spekulacijama da bi obračun Milanovića s pripadnicima Komadinine frakcije moglo prouzročiti njihov izlazak iz stranke i osnivanje novog SDP-a, najnovije reakcije govore u prilogu tezi da je predsjednik SDP-a dobro procijenio svoje unutarstranačke suparnike i da osim malo folklora, većeg otpora stranačkim čistkama neće biti.

Tome u prilog govori i informacija da je Tonino Picula, koji je na unutarstranačkim izborima podržao Komadinu, na predsjedništvu verbalno bio protiv raspuštanja splitske organizacije, a nakon toga digao ruku za raspuštanje pod obrazloženjem da se radi ‘o koraku prema novoj profilaciji stranke’.

Puno oštriji nije bio ni poraženi vođa Milanovićeve oporbe Zlatko Komadina koji je izjavio da je splitskom gradonačelniku izrazio saučešće ali i demantirao glasine o izlasku iz stranke.
– Mnogi razmišljaju i svašta govore ali moja preokupacija, a i većine u SDP-u je priprema za lokalne izbore, istaknuo je.

Bolje upućeni tvrde da je Komadina spreman progutati i veća poniženja od strane stranačkog šefa, a sve kako mu ne bi izmaknula stranačka kandidatura za još četiri godine fotelje Primorsko-goranskog župana. Eventualno pasiviziranje ili povlačenje Komadine iz stranke došlo bi u obzir tek nakon što postane župan čime bi si osigurao poziciju da se nakon isteka mandata povuče u starosnu mirovinu.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Vijesti

Krk i Rijeka u subotu najtopliji gradovi u Hrvatskoj

spFebruary 16, 2019

Policija upozorila: Snimat ćemo utakmicu i sankcionirati protupravna ponašanja!

spFebruary 16, 2019

Pješak nastradao na Potoku

spFebruary 14, 2019

Državno odvjetništvo traži zatvor za Miškovića!

spFebruary 14, 2019

Preminuo novinar Radio Rijeke Ivica Vrkić

spFebruary 14, 2019

Linija 1A se ponovno spaja s centrom grada!

spFebruary 14, 2019

Tajani se ispričao, pročitajte tekst isprike

spFebruary 13, 2019

Održani tribina i radionice na temu „Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?“

spFebruary 13, 2019

Presuda u korist korisnika CHF kredita iz Rijeke za auto kredit

spFebruary 12, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.