Home Vijesti Komadina i Picula bez otpora prihvaćaju Milanovićevu čistku

Komadina i Picula bez otpora prihvaćaju Milanovićevu čistku

3326
0
nojevi
Strah od gubitka političkih pozicija jači od principa

Unatoč nekim spekulacijama da bi obračun Milanovića s pripadnicima Komadinine frakcije moglo prouzročiti njihov izlazak iz stranke i osnivanje novog SDP-a, najnovije reakcije govore u prilogu tezi da je predsjednik SDP-a dobro procijenio svoje unutarstranačke suparnike i da osim malo folklora, većeg otpora stranačkim čistkama neće biti.

Tome u prilog govori i informacija da je Tonino Picula, koji je na unutarstranačkim izborima podržao Komadinu, na predsjedništvu verbalno bio protiv raspuštanja splitske organizacije, a nakon toga digao ruku za raspuštanje pod obrazloženjem da se radi ‘o koraku prema novoj profilaciji stranke’.

Puno oštriji nije bio ni poraženi vođa Milanovićeve oporbe Zlatko Komadina koji je izjavio da je splitskom gradonačelniku izrazio saučešće ali i demantirao glasine o izlasku iz stranke.
– Mnogi razmišljaju i svašta govore ali moja preokupacija, a i većine u SDP-u je priprema za lokalne izbore, istaknuo je.

Bolje upućeni tvrde da je Komadina spreman progutati i veća poniženja od strane stranačkog šefa, a sve kako mu ne bi izmaknula stranačka kandidatura za još četiri godine fotelje Primorsko-goranskog župana. Eventualno pasiviziranje ili povlačenje Komadine iz stranke došlo bi u obzir tek nakon što postane župan čime bi si osigurao poziciju da se nakon isteka mandata povuče u starosnu mirovinu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here