Sport

Međusobne uvrede i provokacije na Jadranskom derbiju zasjenio potez o kojem svi pričaju!

Međusobne uvrede i provokacije na Jadranskom derbiju zasjenio potez o kojem svi pričaju!

Susret 3. kola HNL između HNK Rijeke i HNK Hajduka odigran je 12.08.2018. na stadionu Rujevica u Rijeci, pred oko 7100 gledatelja, od kojih je oko 1000 bilo pripadnika Armade (navijačka skupina HNK Rijeka), a oko 200 pripadnika Torcide (navijačka skupina HNK Hajduka), donosi izvješće HHO-a kojeg prenosimo.

Prije samog početka utakmice sa sjeverne tribini, na kojoj se nalaze pripadnici Armade, čuli su se povici:”Tovarske pičke”, dok su sa južnog dijela stadiona, koji je ugostio navijačku skupinu Torcida, čuli povici:” “I purgera, i Riječana, šakama i nogama, bocama i letvama, sve za našeg Hajduka”, što se ponavljalo i nakon početka utakmice, do 3′ minute susreta.

U 12′ minuti sa sjeverne tribine ponovo dolaze povici:”Tovarske pičke”. U 27′ minuti susreta Torcida skandira: “Šugava Rijeko smrdljivi grade, pobit ću pola tvoje Armade, šugava Rijeko puna si Srba, ne brini Rijeko ima još vrba”, na što većina gledatelja sa zapadne tribine reagira sa psovkama, podizanjem srednjeg prsta i podizanjem tri prsta, a sve od navedenog bilo je usmjereno prema južnom dijelu stadiona na kojem su se nalazili pripadnici Torcide.

U 32′ minuti, nakon sudačke odluke (prekršaj na igraču Hajduka), velika većia gledatelja zviždi i psuje suca, a u 36′ stadionom se ponovo ori:”Tovarske pičke”. U 46′ minuti sa južne tribine dolaze povici:”Armada – šaka jada”, a u 47′ se čuje:” Jebo vas Miško”, što je upućeno predjsjedniku HNK Rijeke, gosp. Miškoviću.

U 52′ minuti sjeverna tribina ponovo skandira:” Tovarske pičke”, na što priapadnici Torcide odgovaraju sa:”Cigani sa Kvarnera” i “Riječki srbi”.

U 76′ minuti na južnoj tribini zapaljeno je 7 baklji te jedna bljeskalica, a sve su baklje tokom perioda od 3 minute bačene na teren, odmah iza leđa golmana Hajduka. Iako su vatrogasci brzo reagirali, Torcida je slučajno zapalila svoj transparent pa je došlo do manjeg požara na južnoj tribini, no brza reakcija vatrogasaca je spriječila ikakvu ozbiljnu štetu na tribini.

U 84′ minuti, nakon diskutabilne odluke suca i dosuđenog penala za Hajduk, tenzije na sjevernoj tribini su eska-lirale te su se čuli povici:”Cigani” i “Tovarske pičke”, što je bilo popraćeno psovkama te bacanjem raznih pred-meta u teren, poput plastičnih čaša, boca ali čak i stolica koje su otkinute sa tribine te bačene u šesnaesterac Ri-jeke. U 86′ minuti, nakon ubacivanja raznih predemeta u teren, sa sjeverne tribine orilo je:”HNS pederi, nogomet ste sjebali” te “Mamiću cigane”. Nakon samog kraja susreta, sa sjevernog dijela stadiona ponovo se čulo :”Tovarske pičke”.

Napomena: Iako je ‘Jadranski derbi’ obilježen velikim brojem raznih uvreda i provokacija koje su tokom cijele utakmice dolazili sa tribina, kapetan Hajduka Josip Juranović oduševio je navijače i gledatelje na cijelom stadionu svojim fair-play potezom. Juranović je prepoznao sudačku grešku, te je nakon pogrešno dosuđenog prekršaja za Hajduk, loptu vratio igračima Rijeke, na što je cijeli stadion ustao i aplaudirao. Ovaj potez mora služiti kao primjer kako fair-play ima ključno mjesto u sportu, čak i kada su u pitanju rivalstva poput onog Rijeke i Hajduka.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sport

More in Sport

Heber: Hvala treneru na savjetu, poslušao sam ga i zabio drugi gol!

December 9, 2018

Igor Bišćan: Drago mi je da smo se na prekrasan način oprostili od navijača

spDecember 8, 2018

Furiozna Rijeka deklasirala Lokomotivu i preuzela 2.mjesto!

spDecember 8, 2018

Igor Bišćan uoči Lokomotive: Prilika da pred svojim navijačima nastavimo niz

spDecember 7, 2018

Rijeka – Lokomotiva: bijeli u potrazi za desetom domaćom ligaškom pobjedom

spDecember 6, 2018

Igor Bišćan: Sretan sam zbog pobjede, dečki su još jednom pokazali karakter

spDecember 4, 2018

Kup Hrvatske: Rijeka pobijedila Lokomotivu i izborila polufinale

spDecember 4, 2018

Zoran Kvržić: Pogreške se događaju, najbitnije je da smo ih zajedno ispravili

spDecember 2, 2018

Igor Bišćan: Ovo je naša najbolja utakmica

spDecember 1, 2018

Copyright © 2017 Rijeka danas.