Home Vijesti Medvedev otkriva u kojem slučaju će Rusija ciljati zapadne gradove: ‘Ako se...

Medvedev otkriva u kojem slučaju će Rusija ciljati zapadne gradove: ‘Ako se ovo oružje bude koristilo’

249
0

Zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Rusije Dmitrij Medvedev kaže da se šanse za političko rješenje sukoba u Ukrajini smanjuju pod utjecajem Washingtona i Bruxellesa, ističući da će Rusija morati djelovati po centrima za donošenje odluka ako Kijev upotrijebi američke višecijevne bacače raketa koje je dobio od SAD-a za napade na ciljeve na ruskom teritoriju.

Upozorio je da bi Moskva mogla ciljati zapadne gradove ako Ukrajina upotrijebi američke raketne sustave za izvođenje napada na ruski teritorij. Washington je ovaj tjedan objavio da u Ukrajinu šalje visokomobilne topničke raketne sustave M142, koji će više nego udvostručiti domet topništva njegove vojske, prenosi “Times”.

“Ako se, ne daj Bože, ovo oružje koristi protiv ruskog teritorija, onda naše oružane snage neće imati izbora nego napasti centre odlučivanja”, rekao je Medvedev.

Dodao je da konačni centri za donošenje odluka u ovom slučaju “nisu čak ni na teritoriju Kijeva”.

Precizirao je da se, kada je riječ o centrima odlučivanja, misli na ministarstva obrane i vojne stožere.

Medvedev je ocijenio da se šanse za političko rješenje sukoba u Ukrajini pogoršavaju pod utjecajem Washingtona i Bruxellesa.

Nažalost, šanse se ne poboljšavaju nego se pogoršavaju, a to je nemoguće ne primijetiti, istaknuo je Medvedev.

Podsjetio je da je Kijev prije nekog vremena pokazao određenu želju za dogovorom o ključnim pitanjima, na realnim osnovama, što se ogledalo u spremnosti da prizna Krim i Donbas, odustane od članstva u NATO-u i djelomično se demilitarizira.

– Ali onda su, očito pod utjecajem tih poziva koje Kijev čuje iz Washingtona i Bruxellesa, ti pregovori prekinuti. Međutim, situacija se nije popravila, donekle se pogoršala. Situacija se odvija po potpuno drugačijem scenariju. tj. “Specijalna vojna operacija se još razvija, iako su imali priliku pokušati postići dogovor s nama po tom pitanju”, zaključio je Medvedev.

Previous articleŽena objavila sliku iz finskog vrtića koja je razbjesnila konzervativce: Jedni oduševljeno aplaudiraju, dok drugi ostavljaju užasne komentare
Next articleANKETA: Evo koga građani smatraju krivim za nerede Torcide na odmorištu Desinec

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here