Home Najnovije Medvedev predložio novo ime za Ukrajinu: Nazvat ćemo je Svinjski Bandera-Reich

Medvedev predložio novo ime za Ukrajinu: Nazvat ćemo je Svinjski Bandera-Reich

54
0

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev ponovno je jučer usporedio Ukrajinu s nacističkom Njemačkom, kada je predložio da se Ukrajina preimenuje u “Schweinisch Bandera-Reich” (Svinjski Bandera-Reich). Ovaj istup je došao kao odgovor na ukrajinsku peticiju kojom se ukrajinska vlada poziva na preimenovanje Rusije.

Zelenski je u petak odgovorio na peticiju, nakon što je prikupila 25.000 potpisa potrebnih za odgovor ukrajinske vlade. Peticija, koja optužuje Rusiju za krađu identiteta svih Rusa u istočnoj Europi, poziva Ukrajince da “vrate svoj identitet i povijest”, piše Jerusalem Post.

Medvedev je u objavi na Twitteru ukrajinskog predsjednika nazvao “glavnim nacistom u Kijevu”, upozorivši da bi Rusija odgovorila na potez Kijeva. “(Zelenski) je naredio da se razmotri službeno preimenovanje Rusije u Moskoviju. Kakav bi bio naš odgovor? Preimenovanje Ukrajine također, ali ne u Ukroland, a definitivno ne u Malorusiju”, napisao je Medvedev.

“Samo Schweinisch Bandera-Reich. Točno!” poručio je. Medvedev je tim imenom aludirao na Stepana Banderu, ratnog ukrajinskog krajnje desnog vođu, čije je militantno krilo Organizacije ukrajinskih nacionalista surađivalo s nacističkom Njemačkom tijekom Drugog svjetskog rata.

Iako je Zelenski priznao kako je svjestan “međunarodnih pravnih posljedica” preimenovanja Ruske Federacije, neovisno o tome je naredio “sveobuhvatnu obradu” peticije svog premijera Denisa Šmihala kako bi se ispitala zakonitost takvog poteza.

Previous articleVedrana Rudan: ‘Pokušala sam ga ubiti, jedva je ostao živ!’
Next articleEnglez udario protivnika šakom u glavu. Nije sviran niti faul

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here