Home Sport Mihovil Dorčić osnovao Plivački klub »Rijeka«

Mihovil Dorčić osnovao Plivački klub »Rijeka«

802
0

Rijeka je od prošloga tjedna bogatija za jedan plivački kolektiv, naime Mihovil Dorčić, donedavno alfa i omega jednog od najboljih hrvatskih plivačkih klubova »Primorja Croatia osiguranja«, osnovao je »Rijeku«, klub koji će s radom početi početkom iduće kalendarske godine. Dorčić je ujedno i predsjednik »Rijeke«, a u projekt osnivanja novog kluba ušao je s bivšim »primorjašima«. Frano Rupčić izabran je za dopredsjednika kluba, dok su svoje mjesto u Izvršnom odboru novoosnovanog plivačkog kolektiva u gradu na Rječini pronašli Veljko Felker, Slobodan Škalamera, Ivica Matković, Jasna Lulić Drenjak i Gordana Pavičić Petrović.

    Dorčić će ovoga tjedna Odjelu za opću upravu predati papirologiju vezanu za osnivanje »Rijeke« kako bi mogao službeno registrirati klub, koji će se u svojim začecima baviti školom plivanja smatrajući da Rijeka izgradnjom novog plivačkog kompleksa ima uvjete za egzistiranje dvaju kolektiva. Osim zbog novog bazena na Kantridi u »Rijeci« su se odlučili okrenuti školi plivanja zbog velikog interesa djece koji vlada za ovim sportom, a koja zbog prevelikog broja ne mogu sva pronaći svoje mjesto u školi plivanja »Primorja CO«. 

    Inicijator osnivanja »Rijeke« upravo je Mihovil Dorčić koji ovim potezom ne želi biti konkurencija svojem bivšem klubu, nego ima želju nastaviti rad kojemu se posvetio posljednjih nekoliko desetljeća. Dorčić je s mjesta direktora »Primorja CO« službeno otišao u svibnju ove godine nakon što je na Izvanrednoj skupštini kluba prihvaćena neopoziva ostavka Željka Lukanovića na mjesto predsjednika. Prema statutu kluba predsjednikova ostavka automatski znači i ostavku članova Izvršnog odbora, u novom sazivu kojega nije bilo mjesta za Dorčića. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here