Home Vijesti Podijeljene nagrade u sklopu projekta ‘Volim Hrvatsku, volim Rijeku’

Podijeljene nagrade u sklopu projekta ‘Volim Hrvatsku, volim Rijeku’

285
0

Turistička zajednica grada Rijeke i Grad Rijeka u sklopu projekta “Volim Hrvatsku, volim Rijeku”, odnosno akcije “Više cvijeća, manje smeća”, dodijelili su nagrade za najuređenije mjesne odbore. Nagrade su se dodjeljivale u 9 kategorija, a u tradicionalnu akciju, koja se provodi s ciljem poticanja građana i vlasnika poslovnih prostora da uređuju svoje okućnice, balkone i prozore, uključilo se 17 mjesnih odbora.

Projekt “Volim Hrvatsku”, iniciran od strane Hrvatske turističke zajednice, provodi se na području  Hrvatske u cilju podizanja opće razine kvalitete životnog prostora, očuvanja i unapređivanja turističkog prostora i zaštite okoliša. U sklopu ovog projekta Turistička zajednica grada Rijeke već godinama u suradnji s  Odjelom gradske uprave za poduzetništvo, Odjelom gradske uprave za komunalni sustav, Odjelom gradske uprave za gradsku samoupravu i upravu, Odjelom gradske uprave za razvoj, ekologiju, urbanizam i gospodarenje zemljištem i Studijom Perivoj d.o.o. potiče aktivnosti i sudjeluje u programima zaštite i uređenja okoliša, sve kako bi grad bio što ljepši, a boravak turista u Rijeci što ugodniji. 
 
Kako bi Rijeka bila što ljepša, provodi se akcija “Više cvijeća – manje smeća”, usmjerena na sufinanciranje i provedbu pojedinih projekata ozelenjivanja i uređivanje zelenih površina na području grada, te čišćenja i uklanjanja  smeća i drugih neprimjerenih situacija. Jedan od tih projekata je kroz nagrađivanje najbolje uređenih okućnica, vrtova, prozora i balkona, a nagrade su dodijeljene u 9 kategorija.

Od ukupno 33 mjesna odbora Grada Rijeke, u akciju “Biramo najljepšu okućnicu, balkon i prozor” uključilo se 17 mjesnih odbora i to Bulevard, Draga, Drenova, Gornja Vežica, Grpci, Kantrida, Mlaka, Orehovica, Pašac, Pećine, Pehlin, Podmurvice, Podvežica, Srdoči, Sveti Kuzam, Svilno i Zamet. 
 
Nagrade najuspješnijima podijelili su predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Dorotea-Pešić Bukovac, zamjenik gradonačelnika Đani Poropat i predsjednik Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa. (rijeka.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here