Vijesti

Milanović za očuvanje vlasti spreman koalirati i s crnokušuljašima?

Milanović za očuvanje vlasti spreman koalirati i s crnokušuljašima?

crnokusuljasiNakon postrojavanja Glavaševe Slavonske sokolske garde, čije su crne uniforme izazvale nelagodu i osudu kod svakog pristojnog hrvatskog građanina, hrvatska vladajuća koalicija nije se oglasila. Da je slično učinio neki nevažni općinski čelnik HDZ-a, SDP-ovci bi tim povodom održali tri presice i izdali pet priopćenja, ali militaristički ispad HDSSB-a jednostavno su prešutjeli, piše Istarski.hr.

Iz toga se može zaključiti da Zoran Milanović u ovoj stranci izrazito desne provenijencije vidi potencijalnog postizbornog partnera za sastavljanje saborske većine i novi mandat na čelu države. No, nije HDSSB jedina poželjna udavača za SDP. Za ostanak na vlasti navodno su spremni koalirati i s Ružom Tomašić.

Na ovo je pitanje Milanović izbjegao odgovoriti u Tinjanu, na predstavljanju njihove liste u VIII. izbornoj jedinici. Kazao je kako ne želi komentirati nikakve postizborne koalicije, pa tako ni najavu u medijima o mogućoj postizbornoj koaliciji s HDSSB-om i Ružom Tomašić. Tek je istaknuo kako su sada u prvome planu parlamentarni izbori.

No, predsjednica HKS-a Ruža Tomašić je bez uvijanja ovih dana izjavila da bi pružila potporu SDP-u kada bi trebali nekoga, kako ne bi došlo do ponavljanja parlamentarnih izbora i “trošenja milijuna koje nemamo”.

Pulski SDP-ovac Peđa Grbin je pak rekao da su za postizborne koalicije “spremni razgovarati sa svakom političkom opcijom ako prihvaćaju progresivne i demokratske standarde”. „Ako kolege iz HDSSB-a jamče da se neće ponašati na određene načine, i s njima možemo razgovarati“, rekao je Grbin.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Počinje izgradnja ceste D-403

spDecember 17, 2018

Promet Adamićevom ulicom od utorka ponovno u 2 trake!

spDecember 17, 2018

Komadina o prebjezima: Pitajte Obersnela, on je bio mentor Komparić Devčić

spDecember 17, 2018

Riječka profesorica odgovorila svima koji podržavaju profesora Franju: Djeca su naše ogledalo i posljedica, a ne neprijatelji

spDecember 17, 2018

Rekorder vikenda napuhao 3,22 promila, najveća izmjerena brzina 115,6 km/h

spDecember 17, 2018

Jovanoviću prelasci SDP-ovaca Bandiću ‘gadljivi do bola’

spDecember 15, 2018

Vedrana Spadoni osniva udrugu Primorski Hrvat

spDecember 13, 2018

Komadini proračun podržali Knežević i Živi zid, Most za trgovinu optužio i HDZ!

spDecember 13, 2018

Obilan snijeg stiže u Gorski kotar, biti će ga i na Kvarneru!

spDecember 12, 2018

Copyright © 2017 Rijeka danas.