Home Vijesti Miletić nakon izjave kako je najviše pedofila među učiteljima: Ja se borim...

Miletić nakon izjave kako je najviše pedofila među učiteljima: Ja se borim za učitelje!

397
0

Mostov zastupnik Marin Miletić reagirao je na vlastiti istup u saboru kada je tijekom povrede Poslovnika govorio o pedofiliji, a pritom izjavio da “pedofila najviše ima među učiteljima i trenerima”. Ministarstvo obrazovanja je reagiralo i kazalo da “s gnušanjem odbacuju Miletićeve insinuacije”.

“Generalizacije su nedopustive, a neki ih očito baš zato vole”, stoji u naslovu Miletićeve reakcije, a cijelu prenosimo u nastavku.

“Značajan dio svog zastupničkog rada posvetio sam upravo borbi za prava učitelja, profesora i trenera i to je ono što ministra Fuchsa najviše žulja i pravi razlog zašto me pokušava difamirati.

Kako bih ukazao na nedopustivost ikakvih generalizacija, istaknuo sam da bi netko, pogrešno vođen generalizacijama, mogao isto tako za pedofiliju optužiti upravo one koji su u ovom društvu među onima koji nam najviše daju, a to su profesori i treneri i to smatram nedopustivim.

U tom smislu još jednom nedvosmisleno ističem da pedofiliju treba jasno osuditi i sve procesuirati, da su generalizacije pogrešne i potenciraju društvene podjele, a svojim radom nastavit ću pokazivati svoju predanost unapređenju prava profesora i trenera”, ističe Miletić.

“Ministar Fuchs nije učitelj, radi upravo učiteljima i nastavnicima iza leđa, gurajući reformu bez da se konzultira s njima, kroji sudbinu djece i učitelja, ne reagira na brojne probleme koje oni imaju, a onda koristi priliku da bi javno difamirao one koji se zalažu za nastavnike, profesore.

Ne može me odmaknuti od mojih učitelja za koje sam se uvijek borio i na Trgu Bana Jelačića oštro kritizirao Plenkovića i kada sam ustao protiv nametnutih “reformi”, koje im nitko nije izložio niti ih konzultirao. Ministre Fuchs, pa ja sam radi vaših HDZ-ovskih igrica izgubio posao. Jutros sam održao sastanke s učiteljima, sutra imam predstavnike roditelja u saboru, okupljam učitelje i roditelje da možemo ukazati na sve ono što ne valja, a što nam ministar Fuchs gura bez slobode izbora”, ističe Miletić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here