Home Vijesti Ministar Milinović postigao dogovor s riječkim liječnicima

Ministar Milinović postigao dogovor s riječkim liječnicima

1082
0

Liječnici obiteljske medicine Primorsko-goranske županije najkasnije od ponedjeljka krenut će u sustav naplaćivanja participacije, dogovoreno je u Rijeci na današnjem sastanku ministra zdravstva i socijalne skrbi Darka Milinovića s predstavnicima liječnika primarne zdravstvene zaštite Primorsko-goranske županije.

Ministar Milinović i predstavnici liječnika obiteljske medicine Primorsko-goranske županije usuglasili su se da će u prijelaznom periodu od tri mjeseca ekspertni tim pratiti reformu zdravstva, posebice reformu primarne zdravstvene zaštite, te pristupiti korekcijama ako to bude potrebno, stoji u priopćenju Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

Kako se navodi, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje će već u siječnju isplatiti veću glavarinu liječnicima primarne zdravstvene zaštite od one u prosincu 2008., te će učiniti sve da se osiguraju sredstva za opremanje primarne zdravstvene zaštite tijekom godine, a radi dodatnoga rasterećenja sekundarne zdravstvene zaštite.

Predstavnici Koordinacije hrvatske obiteljske medicine izrazili su nezadovoljstvo mjerama zdravstvene reforme koje zadiru u postojeći sustav financiranja primarne zaštite, zbog čega im je zajamčeno 80 posto sadašnjeg iznosa glavarine te su krajem prosinca 2008. najavili da od 1. siječnja ove godine u znak prosvjeda neće od građana početi naplaćivati 15 kuna participacije, kao i da su spremni su organizirati i druge akcije građanskoga neposluha.

Inicijativni odbor Koordinacije hrvatske obiteljske medicine najavio je pak da će u srijedu, 7. siječnja, održati konferenciju za novinare na kojoj će se osvrnuti na aktualne događaje u tijeku provedbe reforme zdravstva te predstaviti svoje pozicije iz pregovaračkoga prijedloga za Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi. (Hina; foto: javno.com)

Previous articleOd ponoći gorivo još jeftinije
Next articleRavnatelj Lopače: Riječanka nije hospitalizirana zbog homoseksualnosti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here