Home Najnovije Ravnatelj Lopače: Riječanka nije hospitalizirana zbog homoseksualnosti

Ravnatelj Lopače: Riječanka nije hospitalizirana zbog homoseksualnosti

1582
0

RavnateljPsihijatrijske bolnice Lopača Radimir Rakun opovrgnuo je danas u razgovoru za portal psihonet.com da je Ana Dragičević bila hospitalizirana u njihovoj bolnici zbog seksualne orijentacije kao što je tvrdila medijima. Naime, 21-godišnjakinju iz Rijeke roditelji su kao 16-godišnjakinju navodno zbog ovisnosti strpali u psihijatrijsku bolnicu u Lopači, ali, kako tvrdi sama Ana, na to su se odlučili kada su uvidjeli da je privlače žene. Ondje je, tvrdi, bila podvrgnuta različitim oblicima torture: izolirana je, fiksirana za krevet, sputavana luđačkom košuljom. Djevojci je tako upropaštena mladost, nije stigla završiti školu, a zadobila je i probavne smetnje, noćne more te druge psihičke probleme, požalila se.

“Njena interpretacija”

Rakun kaže da je to “njena interpretacija” te da se radi o “pacijentici s psihičkim poremećajem za koji je potrebna stručna pomoć i koja je u dva navrata liječena u bolnici, no nikad u kontinuitetu od pet godina”, a tijekom svog boravka u bolnici pacijentica je “višekratno izlazila iz bolnice na terapijske dopuste, neke čak u trajanju od 10 dana te na vikende”.

Prema riječima ravnatelja, pacijentica je zadnji put zaprimljena u bolnicu 2006., a prvo protivljenje prema hospitalizaciji i liječenju počela je iskazivati početkom 2008., te je otpuštena iz nje sredinom 2008. Izjavio je i da, koliko se sjeća, tijekom ove zadnje hospitalizacije pacijentica nije bila vezivana u tzv. luđačku košulju, navodi se na portalu psihonet.com.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here