Home Biznis Ministarstvo isplatilo 59,77 milijuna kuna dobrovoljnim mirovinskim fondovima

Ministarstvo isplatilo 59,77 milijuna kuna dobrovoljnim mirovinskim fondovima

90
0

Ministarstvo financija isplatilo je dobrovoljnim mirovinskim fondovima 59,77 milijuna kuna državnih poticajnih sredstava za 2008. godinu, što je 93,4 posto od ukupnog iznosa konačnih zahtjeva za isplatu od 63,98 milijuna kuna, doznaje se danas iz tog ministarstva. Razlika bi trebala biti isplaćena početkom sljedećeg tjedna, ističu u Ministarstvu financija.

Po podacima Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, krajem prosinca prošle godine šest otvorenih dobrovoljnih mirovinskih fondova imalo je 146.380 članova, dok je 15 zatvorenih dobrovoljnih mirovinskih fondova imalo 17.731 član.

Da je država 19. siječnja, uplatila nešto više od 93 posto ukupnog iznosa državnih poticajnih sredstava za 2008. godinu danas je izvijestilo i Raiffeisen društvo za upravljanje dobrovoljnim mirovinskim fondovima.

Na račune članova Raiffeisen otvorenog dobrovoljnog mirovinskog fonda uplaćeno je 17,3 milijuna kuna, čime je imovina Fonda, koji broji više od 40.000 članova, premašila 476 milijuna kuna.

Na račune šest Raiffeisen zatvorenih dobrovoljnih mirovinskih fondova uplaćeno je 1,56 milijuna kuna, navodi se u priopćenju.

Iz Raiffeisen mirovinskog društva podsjećaju da državna poticajna sredstva na dobrovoljnu mirovinsku štednju iznose 25 posto uplaćenog iznosa u jednoj kalendarskoj godini, do maksimalnih 1.250 kuna, iz čega proizlazi da optimalna godišnja uplata iznosi 5.000 kuna.

Na uplaćena sredstva ostvaruje se pravo na poreznu olakšicu i prinos fonda, podsjeća se u priopćenju. (www.kvarner-invest.com)

Previous articleAhmad Sharbini ženi pevaljku Draganu iz Banje Luke
Next articlePrijateljska utakmica: Rijeka – Opatija 4:0

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here