Home Najnovije Mirta Šurjak opet privukla Talijane i pričala o Gattusu i utakmici reprezentacije...

Mirta Šurjak opet privukla Talijane i pričala o Gattusu i utakmici reprezentacije u ponedjeljak

186
0
784AC4C1 D3DB 49FF 862C 38D1AD247488

Sportska novinarka Hrvatske televizije Mirta Šurjak talijanskim je medijima izjavila kako je “puna vjere u hrvatsku reprezentaciju” uoči susreta sa Italijom u ponedjeljak.

Portal CalcioStyle.it koji Mirtu Šurjak pamti i iz spota za pjesmu Mi manca il calcio koju pjeva Ermanno Fabbri, razgovor je počeo sa Hajdukom i Gennarom Gattusom.

Prije svega, kako vidite Gennara Gattusa u splitskom Hajduku? 

“Gennaro je najveće ime u povijesti Hajduka. Beskrupulozan borac kakav je bio kao igrač željezne duše. Gattuso je jamstvo discipline, elementa koji je Hajduku toliko nedostajao prošle sezone. Prošlogodišnje treće mjesto ne može biti dovoljno: sigurna sam da je Gattuso pravi izbor. 

Mislite li da Italija u ponedjeljak može pobijediti Hrvatsku prvi put u povijesti?  

“Nadam se da ne. Jučer mi se nije svidjela Italija, a unatoč konačnom rezultatu činilo mi se da je Hrvatska bolje odigrala utakmicu protiv Španjolske. U ponedjeljak će Dalićeva jedanaestorica morati izdašnije igrati, odlučujuća će biti utakmica protiv Azzurra, ali morat će biti oprezni jer ako ostave previše prostora mogli bi doživjeti smrtonosne kontre Spallettijeve momčadi.” 

Kako vidite talijansku momčad? 

Italiji vjerojatno nedostaje pravi strijelac koji može rješavati utakmice, ali plodovi Spallettijevog dobrog rada i taktički i tehnički već su se počeli vidjeti. Plus Azzurri imaju Donnarumu koji ih je jučer spasio od onoga što je moglo biti katastrofa.” 

Očekujete li promjene u Hrvatskoj u ponedjeljak? 

“Hrvatska se mora probuditi. To je dio našeg mentaliteta: mi smo borci, ratnici koji će umrijeti za svoje snove. Bit će mnogo promjena. Marcelo Brozović nažalost više ne igra na svojoj razini, vjerojatno je to zbog odlaska u Saudijsku Arabiju, a nadam se da će Dalić više prostora dati mladom Luki Sučiću, 21-godišnjaku iz Red Bull Salzburga. Optimistična sam, ali i ponosna na dosadašnji put. Naprijed Hrvatska!”, izmedju ostaloga je Talijanima izjavila Mirta Šurjak, a portal je još jednom objavio i spot “Mi manca il calcio u kojem i ona ima ulogu:  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here