Home Sport Mišković o odlasku Jakirovića: ‘Žena mi je javila da piše na facebooku’

Mišković o odlasku Jakirovića: ‘Žena mi je javila da piše na facebooku’

525
0

Sergej Jakirović novi je trener Dinama. Sad već bivši trener Rijeke sjeo je na klupu Dinama odmah nakon što je jutros hrvatski prvak raskinuo ugovor s Igorom Bišćanom. Jakirović će momčad Dinama voditi već u četvrtak u prvoj utakmici play-offa Europa lige protiv praške Sparte.

S druge strane, Rijeka je ostala bez trenera samo tri dana prije utakmice play-offa Konferencijske lige protiv francuskog Lillea. Jakirović je u ugovoru s Rijekom imao odštetnu klauzulu od 100 tisuća eura, što je Dinamo iskoristio i oteo joj trenera. Cijela priča šokirala je predsjednika Rijeke Damira Miškovića, koji je dao intervju za RTL.

Koliko vas je šokiralo ovo?
Sve nas je šokiralo. Putujemo sutra ili preksutra. Kao da ti netko pred ulazom u avion kaže da neće ići. Nije sportski korektno, a ni ljudski. Život ide dalje, Rijeka neće propasti zato što netko ne želi ostati. Dinamo nas je iznenadio.

Nitko nas nije kontaktirao, već smo vidjeli na njihovim stranicama da je Jakirović postao trener. Šokantno, nisam očekivao od Dinama da se kao tako velik klub tako ponaša. Da, surađujemo godinama. Ljudi idu s ove na veću plaću, ne možeš nikoga zaustaviti.

Je li išta dalo naslutiti da bi se ovo moglo dogoditi?
Mislim da nije. Mene su zvali kad su vidjeli na stranicama Dinama. Mislio sam da je fejk stranica i da se netko zeza. Tako je-kako je.

Što se događalo jutros? Jakirović je ujutro gostovao na radiju i najavljivao Lille, a kasnije imao druge sportske obaveze.
Ne znam, morat ćete njega pitati. Ništa nije slučajnost. Dogovori se ne odvijaju u dva-tri sata, sigurno je bilo neugodno iskustvo. Razočaralo me što nam Dinamo nije javio. Mi po ugovoru ne možemo zaustaviti trenera ako postoji određena odšteta.

Nebitno je koja je odšteta, to je poslovna tajna. Mi za jedan dan putujemo, nemamo cijeli stručni stožer… Ali proživjeli smo i gore stvari u životu, pa ćemo i ovo. No svakako je nekorektno, nisam to očekivao.

Saznali ste kada je Dinamo objavio na službenim društvenim stranicama.
Da, javila mi je žena da piše na Facebooku ili nekim stranicama. Rekao sam: “Daj, pusti.”

Tko će voditi momčad protiv Lillea jer je ostao samo Đalović?
Đalović nije htio ići. Evo, naježio sam se. Rekao je da mu je klub previše dao kad ga nitko nije zvao u trenerskim i igračkim danima. Ostali su otišli, što je normalno, oni su dio njegovog stručnog stožera.

Šimić Vas nije zvao. Ovo je hipotetsko pitanje… Što mislite, da je Zdravko Mamić u klubu, bi li on to napravio?
Mislim da ne bi. Radili smo transfere na obje strane i uvijek se razgovaralo i zadovoljilo obje strane. Ovo mi je šokantno.

Osveta za Frigana?
Nema osvete za Frigana. Tarifa je bila tolika, svatko ga je mogao kupiti. Dinamo ga nije htio na takav način. To je biznis. A ovo nema veze s biznisom. Nekorektno je. Nije za dobrobit hrvatskog nogometa.

U četvrtak Lille, a u nedjelju utakmica s Dinamom.
Skupit ćemo se. Večeras i sutra ćemo sjesti, vidjeti koje su mogućnosti. Nemamo puno vremena. Pokušat ćemo dati sve od sebe i pobijediti. Čuda smo radili prije pa ćemo i sada.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here