Home Sport Mladen Ivančić odveo momčad na Krk

Mladen Ivančić odveo momčad na Krk

1301
0

Nogometaši »Rijeke« jučer su se rano ujutro okupili nakon dva slobodna dana i preselili u Malinsku gdje će odraditi mini ciklus priprema, koji će biti zaključen u petak odlaskom u Veronu gdje će »bijeli« u subotu odraditi prijateljsku utakmicu s povratnikom u Serie A – »Chievom«. Riječani će tijekom trodnevnog boravka na Krku koristiti tri različita travnjaka, četvrtoligaša »Krk«, omišaljskog »OŠK-a« i »Vinodola« što zapravo ne predstavlja ništa novo za »bijele«. Navikli su »obijati« tuđe travnjake u nedostatku vlastitog terena za trening. Mladen Ivančić se ne žali, uostalom u ovom trenutku je najvažnije da ima gdje raditi, jer svjestan je i sam da je pred i njegovom momčadi još puno posla. Na pripreme nije poveo jedino igrače pred kojim je duži oporavak – Alena Škoru i Darka Miladina. 

    – Radit ćemo ovih dana na svemu pomalo, malo ćemo se fizički osvježiti, ali i pokušati neke stvari popraviti na planu igre – govori Ivančić, čija momčad nije pokazala neke zabrinjavajuće signale kada je u pitanju fizička sprema koliko je bilo »kratkih spojeva« u trenucima kada je bila prisiljena igrom ugroziti suparnička vrata. U fazi postavljene obrane stvari donekle štimaju, no u igri prema naprijed momčad uglavnom ovisi o trenutku inspiracije pojedinaca, najčešće Anasa Sharbinija.

    – Fizički nismo ispod drugih, malo smo pali u ovoj posljednjoj utakmici, ali recimo da je to očekivano. Što se igre tiče i sami znate da je neke stvari nemoguće stvoriti preko noći. Posebno se to odnosi na igru prema naprijed. Moramo još puno raditi, raduje me da su igrači svjesni toga – kaže Ivančić, koji će nakon ove prvenstvene stanke imati na raspolaganju i posljednjepristiglog napadača Matija Matka. Logično je očekivati i da će se neki igrači iz kategorije nositelja poput Novakovića, Ahmada Sharbinija, Tapalovića… osjetno dignuti u formi. 

    – Teško mi je nešto konkretnije reći o Matku, jučer je praktički odradio prvi trening s nama, a trenirali smo na plaži nakon dolaska u Malinsku. Kod Novakovića, Sharbinija, Tapalovića, Cerića… se vidi da prošle sezone praktički nisu bili u natjecateljskom ritmu. Landeka je suprotan primjer – objašnjava Ivančić.
    Trenera »bijelih« nije bilo na presici prošloga utorka pa nije mogao na svoje uši čuti ohrabrujuću podršku koja uživa od čelnog klupskog čovjeka Ivana Vanje Frančiškovića.
    – Hvala Bogu da je tako – nastavlja Ivančić. – Sigurno je da me raduje podrška koju uživamo, ja i momčad, a posebno da su svi svjesni toga da je pred nama još jako puno posla. Kostur momčadi je praktički sastavljen od domaćih, mladih igrača, koje će trebati istrpjeti.
    Lakše je doduše istrpjeti momčad u stvaranju kada ima rezultata. A »bijeli« su u prvih šest kola osvojili 10 bodova. I uz dozu sreće.
    – Sreća je relativna u nogometu. U nekim utakmicama prije »Slaven Belupa« nije nas baš pomazila, sada jest. U Zaprešiću smo primjerice dobili dva eurogola iz slobodnjaka, potom promašili zicer u zadnjim trenucima utakmice za pobjedu – podsjetio je Ivančić. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here