Home Vijesti Mostom Rječina vozio 126km/h, najalkoholiziraniji vozač napuhao 2,59 promila

Mostom Rječina vozio 126km/h, najalkoholiziraniji vozač napuhao 2,59 promila

548
0

U cilju prevencije počinjenja prekršaja u prometu i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama, policija je tijekom vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama.
Sveukupno je zabilježeno 250 prometnih prekršaja, i to: 76 prekršaja prekoračenja brzine, 28 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 25 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 13 prekršaja korištenja mobitela u vožnji, po šest prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom i upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom unatoč važećoj zabrani te još 95 različitih prometnih prekršaja.
Najveća brzina izmjerena je 20. listopada oko 23.25 sati na riječkoj obilaznici, most Rječina gdje je vozač upravljao osobnim vozilom marke Volkswagen, riječkih registracijskih brzinom od 126 km/h unatoč ograničenju brzine od 60 km/h.
Najveća koncentracija alkohola od 2,59 g/kg izmjerena je 31-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Fiat, delničkih registracijskih oznaka, zaustavljenom poslije ponoći 19. listopada na području Rujevice u Rijeci. Riječ je o vozaču koji je i ranije evidentiran zbog počinjenja istovrsnih prekršaja te je zbog opasnosti da će nastaviti vožnju i ugrožavati sigurnost prometa zadržan u službenim prostorijama policije.
Uključujući spomenutog 31-godišnjaka, u ovom razdoblju u počinjenju prometnih prekršaja zatečeno je sveukupno devet recidivista. Četvorica su bila pod utjecajem alkohola, a po dva su zatečena u prekršajima prekoračenja brzine i upravljanju vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.
Policija će pojačano nadzirati promet na cestama i narednog vikenda radi čega pozivamo vozače i druge sudioniku u prometu na dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here