Home Vijesti Mučio curu, držao je u skladištu. Na kraju s njom u autu...

Mučio curu, držao je u skladištu. Na kraju s njom u autu namjerno sletio s ceste

220
0

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je 1. rujna donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 34-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela prema svojoj djevojci. Maltretirao ju je, prema navodima tužitelja, čak šest godina, s tim da ju je u dva navrata zatočio u skladištu. Na kraju ju je strpao u auto i namjerno sletio s ceste.

Istraga se provodi, kako navodi Općinsko državno odvjetništvo, zbog protupravnog oduzimanja slobode iz čl. 136. st. 3. u vezi st. 2. Kaznenog zakona, nasilja u obitelji iz čl. 179a. KZ-a i četiri kaznena djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. i st. 3. KZ-a.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 34-godišnjak od siječnja 2016. do kolovoza 2022. godine učestalo grubo vrijeđao, omalovažavao i fizički napadao svoju 29-godišnju izvanbračnu suprugu te da ju je u dva navrata, u prosincu 2021. i svibnju 2022. godine, na silu ugurao i držao zatvorenu u prostoru skladišta ugostiteljskog objekta u kojem je radila.

Osnovano se sumnja da je u četiri navrata upućivao prijetnje smrću svojoj izvanbračnoj supruzi i još jednoj osobi, kao i da je u lipnju 2021. godine prilikom upravljanja automobilom, u kojem je bila oštećenica, nakon upućene joj prijetnje smrću namjerno sletio vozilom izvan ceste.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti, objavilo je Općinsko državno odvjetništvo.

Previous articleUkrajinci kod Harkiva frontu pomaknuli 50 kilometara!
Next articleĆiro: ‘Nije me strah, odlazim spokojan. Razveselio sam narod, a to je najteže‘

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here