Home Sport Ćiro: ‘Nije me strah, odlazim spokojan. Razveselio sam narod, a to je...

Ćiro: ‘Nije me strah, odlazim spokojan. Razveselio sam narod, a to je najteže‘

1610
1

Kad god se legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević (87) pojavi na Dinamovom stadionu, u Maksimiru zavlada veliko uzbuđenje: Ćiru svi poznaju i on poznaje svakog, a kako ne može zamisliti život bez kave i slatkog, za doček trenera svih trenera uvijek u nekoj ladici ima čokoladnih tortica i ledenih kocki. Uvijek je tu negdje i vjerna replika njegovog legendarnog bijelog šala koji mu je bio zaštitni znak kad je prije četiri desetljeća s Dinamom osvojio mnogo puta opjevanu titulu prvaka, a koji je povodom velikog jubileja ponovno pušten u prodaju, piše Gloria.

Premda mu je zdravstveno stanje zbog metastazirane zloćudne bolesti ozbiljno narušeno, to se na Miroslavu Ćiri Blaževiću ne primjećuje. Ostao je kakav je i bio – vječiti optimist s neiscrpnim vrelom nevjerojatnih priča, anegdota i životnih mudrosti, što se vidi i u dokumentarcu Irene Škorić u produkciji Sportske televizije čija je premijera zakazana 8. rujna u kinu Kaptol Boutique Cinema.

Trener svih trenera ponovno na Maksimiru… Kakav je to osjećaj?

Preplavljuju me emocije, jer su mi se najljepše stvari u životu dogodile upravo na ovom stadionu, moje najljepše uspomene vezane su uz ovaj prostor i hvala vam što ste imali refleks da baš ovdje razgovaramo.

Kako vas služi zdravlje?

Divna doktorica koja prati moje stanje mi je na zadnjem pregledu rekla da mi je situacija dosta teška: imam dosta metastaza, a PSA marker mi je podivljao.

Je li vas strah?

Ne, jer sam se sa svojim stanjem pomirio i znam da odlazim. S druge strane nemam za čime žaliti jer sam ispunio svoj život na način na koji sam to priželjkivao, bavio sam se poslom koji volim i uspio sam razveseliti narod i navijače, pa sam zbog toga spokojan. Volim ljude, pomažem kad i kome mogu, ali se znam i posvađati kad je to potrebno. Ponosan sam na svoj život, a najviše na to što sam pedeset godina u kontinuitetu radio iznimno težak posao, koji sam jako volio.

Cijeli razgovor pročitajte na linku.

Previous articleMučio curu, držao je u skladištu. Na kraju s njom u autu namjerno sletio s ceste
Next articleHrvatski košarkaši: Jesmo li htjeli izbjeći Srbiju? Naravno da smo pričali o tome

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here