Home Vijesti Müller postavio bespravnu reklamu uz gradsku uru, gradonačelniku ne smeta, gradski vijećnik...

Müller postavio bespravnu reklamu uz gradsku uru, gradonačelniku ne smeta, gradski vijećnik se obratio konzervatorima! (ANKETA)

1149
0

Nakon što je gradski vijećnik Liste za Rijeku Predrag Miletić pisanim putem uputio pitanje gradonačelniku Vojku Obersnelu o postavljenoj reklami Müllera neposredno uz gradsku uru i odgovora gradonačelnika kojem reklama ne smeta iako nije dobila dozvolu, Miletić se obratio i konzervatorima koji su potvrdili bespravno postavljanje reklame.

Podsjetimo, Miletić je gradonačelnika pitao tko je Mülleru dozvolio postavljanje reklame neposredno do gradske ure i da li će službe Direkcije za komunalni sustav zatražiti uklanjanje ove reklame kao svojevrsnu devastaciju prostora oko gradske ure kao najpoznatije i najprepoznatljivije građevine našeg Grada. Predrag Miletić je mišljenja da je Grad već trebao intervenirati jer je ovo primjer nepoštivanja spomeničke baštine Grada.

Gradonačelnik mu je odgovorio kako njegovi djelatnici nisu izdali odobrenje, ali i kako njemu osobno reklama ne smeta.

‘Tvrtka Müller obratila se zahtjevom za odobrenje postave reklamnih natpisa Gradu Rijeci – Komisiji za postavljanje predmeta i privremenih objekata na području grada Rijeke. Uz konzultaciju s Konzervatorskim odjelom u Rijeci te temeljem članka 13. Pravilnika o uvjetima za postavljanje predmeta i privremenih objekata (Službene novine PGŽ broj 1707 i 54708) 14. svibnja 2020. godine, izdana je Uskrata suglasnosti za postavu konzolnih reklamnih natpisa.

S obzirom da su reklame ipak postavljene, ukoliko to Konzervatorskom odjelu nije prihvatljivo, može pokrenuti postupak njihovog uklanjanja.

Gradski vijećnik Predrag Miletić protiv devastacije simbola grada

Osobno, ne smatram da reklame ni na koji način narušavaju izgled ili predstavljaju devastaciju prostora oko Gradske ure. Uostalom, i sama zgrada u kojoj se nalazi Müller, dio je zaštićene urbanističke cjeline grada, koja je upravo ulaganjem Müllera i samom obnovom, dovedena u primjereno stanje’, poručio je Obersnel.

Međutim, vijećnik Miletić se nije zadovoljio ovim odgovorom te je o svemu obavijestio i konzervatore od kojih je dobio potvrdu da su reklamne konzole postavljene bez odobrenja i neprimjerene su ambijentu u kojem se nalaze. Prema informacijama koje imamo, uskoro će od konzervatora biti izdan nalog za uklanjanjem bespravne reklame ispred jednog od najistaknutijih simbola grada.

– Sumnjam da bi se dopustilo da u Dubrovniku do Vrata od Pila, u Zagrebu pored Kamenitih vrata, na Prokurativama u Splitu ili pored Gradske straže u Zadru osvane ovakva konzolna reklama. Takvo što u tim slučajevima ne bi prošlo ni u primisli. Naša Gradska ura nije zaslužila devastaciju i nepoštovanje, zaključio je Miletić.

Smeta li vam reklama Mullera na gradskoj uri?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here