Home Sport MUP izdao posebnu obavijest za Jadranski derbi: Ovo je utakmica visokog rizika

MUP izdao posebnu obavijest za Jadranski derbi: Ovo je utakmica visokog rizika

129
0

U srijedu se od 16:30 na Poljudu igra utakmica između Hajduka i Rijeke. Jadranski derbi je ustvari odgođena utakmica još iz drugog kola ove sezone, kada su Riječani tražili odgodu susreta zbog svojih europskih utakmica. Bit će to trenerski debi za Mislava Karoglana na Hajdukovoj klupi, dok će Rijeka tražiti bodove kojima bi se maknula s dna prvenstvene ljestvice.

Uoči susreta je Ravnateljstvo policije izdalo posebnu obavijest za navijače koji idu na utakmicu: “Utakmica je proglašena utakmicom visokog rizika te će policija, uz koordinativnu ulogu Stožera za osiguranje utakmica visokog rizika Ravnateljstva policije, sukladno Protokolu o sigurnosti na utakmicama visokog rizika i sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima (NN 76/09, 92/14, 70/19), Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima (NN 117/03, 71/06, 43/09, 34/11) i Zakonu o javnom okupljanju (NN 128/99, 90/05, 139/05, 150/05, 82/11, 78/12) poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

“Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske obavljat će prihvat organiziranih i neorganiziranih skupina navijača na izlazu s autoceste A1 – naplatna postaja Dugopolje. Kod naplatne postaje Dugopolje provodit će se posebna regulacija prometa. Sve organizirane skupine navijača, koje budu putovale autobusima, bit će upućene izravno na stadion Poljud.

Za sve ostale gostujuće navijače koji budu putovali neorganizirano, osobnim ili kombi-vozilima osiguran je parking kod naplatne postaje Dugopolje, pod policijskim nadzorom, odakle je organiziran prijevoz autobusima do stadiona Poljud i natrag.”

Previous articleKritičaru Draganu Juraku V.B.Z.-ova književna nagrada za najbolji neobjavljeni roman
Next articleSersi Cosmi uoči Jadranskog derbija: Za rivalitet Rijeke i Hajduka znao sam i prije nego sam došao (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here