Home Mozaik Muškarac 24 dana izgubljen plutao u Karipskom moru, preživio na kečapu

Muškarac 24 dana izgubljen plutao u Karipskom moru, preživio na kečapu

60
0

Čovjek iz Dominikanske Republike 24 dana je plutao izgubljen u Karipskom moru, a preživio je, kako kaže, jedući svaki dan malo kečapa.

Elvis Francois (47) pronađen je otprilike 220 kilometara sjeverozapadno od kolumbijskog Puerto Bolívara nakon što je zrakoplov vidio riječ “pomoć” ugraviranu na trupu njegove jedrilice, objavila je kolumbijska mornarica u četvrtak.

“Nisam imao hrane. Na brodu su bili samo boca kečapa, češnjak u prahu i kockice temeljca pa sam to miješao s malo vode”, rekao je Francois u videu koji je objavila kolumbijska vojska.

Francois, koji je porijeklom iz Dominikanske Republike, rekao je da je popravljao svoj brod u blizini nizozemskog dijela otoka Saint Martin u prosincu kada su ga nepovoljni vremenski uvjeti odvukli na more.

Rekao je da mu je nedostajalo navigacijsko znanje i da nije mogao manevrirati brodom natrag do obale te je tjednima bio izgubljen na moru. “Dvadeset četiri dana, nema kompa, nemam s kim razgovarati. Ne znate što učiniti, ne znate gdje ste. Bilo je grozno”, rekao je. “Izgubio sam nadu, mislio na obitelj.”

Nakon što je spašen, prebačen je u lučki grad Cartagena, gdje je dobio medicinsku skrb, a kasnije je predan imigracijskim vlastima, koje su ga vratile kući, rekli su kolumbijski dužnosnici.

Previous articleDanski mediji: Hrvatska je silno motivirana i agresivna
Next articlePogledajte situaciju zbog koje je Balić poludio. Hrvatska teško oštećena?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here