Home Mozaik Muškarac pronašao torbu punu novaca ispred hotela u Dalmaciji

Muškarac pronašao torbu punu novaca ispred hotela u Dalmaciji

156
0

Hrvoje Popović (27) iz Opuzena nije ni trenutka dvojio što učiniti s torbom punom novca koju je u srijedu pronašao ispred hotela u Opuzenu.

  • Slučajno sam se našao tamo, išao sam na kavu. Primijetio sam dvojicu muškaraca kako idu do svog auta na parkiralištu preko puta hotela i ne razmišljajući o svemu što sam vidio, sjeli su u auto i odvezli se. U tom sam trenutku vidio da je iz auta ispala crna torbica, a oni su nastavili voziti – prisjeća se Hrvoje.

Otišao je na parkiralište, podigao torbu s poda i otvorio je kako bi pronašao neke dokumente koji bi mu pomogli pronaći vlasnika.

  • U torbici su bili papiri, dokumenti, novčanik i novac, oko 1300-1400 eura. U tom trenutku sinulo mi je da moram stupiti u kontakt s vlasnikom, o drugome nisam ni razmišljao, jer kako mi ovdje kažemo, ‘tako nas je mama odgajala’ – iskren je Hrvoje.

Sve se dogodilo brzo, a ljudi su se odmah vratili na parkiralište.

  • Rekao sam im u šali: ‘Hej ljudi, malo vam je ostalo’. A oni me gledaju u čudu, mislili su da ih zezam. Onda ih je drugi kolega počeo nagovarati da mi daju nagradu i da me počaste. Odbio sam i u šali rekao: ‘Purgeru, dužan si 3 boda u derbiju (Hajduk-Dinamo)’ – našalio se Hrvoje.

Nakon toga su još nekoliko minuta razgovarali, upoznali se, rukovali i pozdravili.

– Pitali su me kako se zovem i odakle sam, razmijenili smo kontakte i dogovorili se da će me počastiti večerom kad budem u Zagrebu – sretan je Hrvoje, jer nikad ne znaš koga ćeš sresti i hoće li se to poznanstvo pretvoriti u prijateljstvo.

Za cijelu priču doznali smo kada su nam je ispričali dečki koji su bili toliko sretni i iznenađeni Hrvojevim postupkom da su ga htjeli nahvaliti preko medija.

  • Sve se brzo dogodilo. Ni sam ne znam kako sam to uspio. Razgovarala sam na mobitel, stavila torbicu na krov auta i krenula. Stali smo na obližnjoj benzinskoj pumpi INA-e natočiti gorivo. Tada sam shvatila da torbice nema i oblio me hladan znoj. U njemu je bio novac, nešto više od prosječne plaće, službena i službena kartica, novčanik i svi dokumenti firme – ispričao nam je jedan od Zagrepčana koji je opisao svoje iskustvo sa službenog puta u dolini Neretve.

Nakon sastanka sa klijentima ispred hotela Merlot, dvojica Zagrepčana krenula su prema Zagrebu. No tada su shvatili da nemaju torbicu s novcem i dokumentima.

Kad su se vratili u hotel, prišao im je mladić: – Gospodo, ostalo vam je nešto novca – rekao nam je, kažu nam dečki.

  • Nagovarali smo ga da nešto uzme, ali nije htio ni čuti. Znamo samo da je iz Opuzena – rekli su nam.
  • Pitali smo ga kako da mu se odužimo, samo nam je kratko rekao: ‘Purgeri, bit će dosta 3 boda u derbiju’ – nasmijali su se. Nazvali su gazdu i sve mu ispričali.
  • Dogovorili smo se da mu u ime tvrtke pošaljemo zahvalnicu i poklon – dodaju. Ovo nije prvi put da je Hrvoje pronašao novac i vratio ga vlasniku. –

Bilo je to 2017. godine kada sam kasno navečer došao do bankomata, a u njemu je bilo 4000 kuna. Uzeo sam novac i našao potvrdu, odnosno obavijest o uplati – prisjeća se Hrvoje. On je za domaće portale izvijestio da je pronađena određena svota, a sam je krenuo u potragu za vlasnikom.

  • Preko potvrde uplate i aplikacije za mobilno bankarstvo uspio sam doći do vlasnika novca pa sam ga nazvao. Vlasnik je ostao zatečen. Dogovorili smo se da se nađemo i sve smo napravili, a on mi je kao zahvalu ostavio novčanu nagradu – rekao nam je Hrvoje.
Previous articlePolicija upala na sat joge zbog dojave o masovnom ubojstvu
Next articleSDP u predizbornoj reklami kao opciju ponudio samoubojstvo?!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here