Home Mozaik Muškarac u Škotskoj gurnuo trudnu suprugu s litice na kojoj se fotografiraju...

Muškarac u Škotskoj gurnuo trudnu suprugu s litice na kojoj se fotografiraju turisti

88
0

Muškarac iz Britanije osuđen je na najmanje 20 godina zatvora jer je ubio svoju trudnu suprugu gurnuvši je 50 metara visoke litice Edinburghu na kojoj se inače fotografiraju turisti. Kashif Anwar (29) optužen je za ubojstvo 31-godišnje Fawziyah Javed koja je pala sa stijene na Arthur’s Seatu tijekom odmora u rujnu 2021.

Dok je ležala na samrti, Javed, koja je porijeklom iz Yorkshirea, rekla je policajcu da ju je muž gurnuo. Anwar je tvrdio da se poskliznuo i udario u svoju ženu. Porota na Visokom sudu u Edinburghu odbacila je tu obranu i proglasila ga krivim za ubojstvo Javed, koja je bila 17 tjedana trudna, a optužen je i za izazivanje smrti njezina nerođenog djeteta.

Anwar, koji je iz Pudseyja u blizini Leedsa, osuđen je na doživotni zatvor s minimalnom kaznom od 20 godina. Sudac Lord Beckett rekao mu je da je njegova žena imala pravo na njegovu zaštitu i da je kriv za “opaki zločin”. “Nisi pokazao nikakvo kajanje i nisi je pokušao spasiti”, rekao mu je sudac, a prenosi BBC.

Tijekom jednotjednog suđenja na Visokom sudu u Edinburghu, porota je čula da je Anwar prvi put upoznao Javed kada je s majkom išla kupiti nove naočale. Anwar je studirao optiku, a Javed je radila kao odvjetnica za radno pravo, te su ubrzo započeli vezu. Njezina majka Yasmin Javed rekla je sudu da su Anwar i njegovi roditelji posjetili njezinu obitelj u studenom 2019. kako bi zatražili dopuštenje da oženi njezinu kćer.

Vjenčali su se na Božić 2020., ali se Javed ubrzo počela osjećati zabrinutom zbog Anwarovog ponašanja. Tijekom suđenja njezina je majka rekla da vjeruje kako je njezina kći bila u nasilnom, prisilnom braku.

Rekla je da je bila jako bliska sa svojom kćeri jedinicom i da joj je kći pričala o nasilnom ponašanju njezina supruga. Majka je također svjedočila da joj je kćer htjela prekinuti vezu nekoliko mjeseci nakon udaje za Anwara.

Anwar, koji nije svjedočio na sudu, rekao je policajcima da su on i Javed odlučili posjetiti Arthur’s Seat, ugašeni vulkan u Holyrood Parku u Edinburghu. Na poznatu turističku lokaciju stigli su oko 19:30 i počeli se penjati kako bi vidjeli zalazak sunca. No, par je stigao prekasno i odlučili su se spustiti istim putem, a tada su odlučili snimiti selfie na kamenjaru.

“Bili smo ispod vrha. Izgubio sam ravnotežu i pao u nju. Čuo sam kako je prešla preko ruba i rekla ‘oh moja noga’ i počela je vrištati. Čuo sam udarac”, rekao je Anwar policiji.

Dok je policija došla do Javed bila je još živa, iako teško ozlijeđena. Prva osoba koja je došla do nje, mještanka Daniyah Rafique, svjedočila je da joj je Javed rekla da “ne pušta njenog muža blizu nje i da ju je on gurnuo.”

Zatim je na mjesto događaja stigao policajac Rhiannon Clutton koji je svjedočio da se Javed “previjala od boli, ali je mogla razgovarati.” Rekao je kako je nesretna žena i njemu rekla da ju je suprug gurnuo dok je pokušavala prekinuti vezu.

Javed je ubrzo preminula od ozljeda na mjestu nesreće, a kasnije te noći uhićen je Anwar. Policajac Steven Caballero rekao je da je Anwar pitao koliko će godina dobiti i da je izjavio kako mu je sada život uništen. Detektiv je rekao da je ubojica zatim pitao o zatvorima u Edinburghu i kakav je zatvor Saughton.

Tijekom suđenja puštena je i snimka Javed i Anwara na kojoj ga ona naziva “osobom bez poštovanja” i kaže da je “užasan”. Na snimci je također pitala: “Koji se muž ponaša prema svojoj ženi kao ti?”

Previous articleChristina Aguilera dijelila savjete za oralni seks
Next articleBruce Willis nije jedini koji boluje od demencije; Jack Nicholson “već godinu dana ne izlazi iz kuće”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here