Home Mozaik Muškarcima ponos doista raste ljeti ali ima i jedna loša vijest…

Muškarcima ponos doista raste ljeti ali ima i jedna loša vijest…

345
0
Photo by Dainis Graveris: https://www.pexels.com/photo/banana-and-eggplant-on-violet-surface-3783607/

Vrućine svakojako utječu na naša tijela i naše raspoloženje. Ima tu dobrih i loših strana, a neki muškarci tvrde kako je utjecaj visokih temperatura na penis nedvojbeno pozitivan – vole se pohvaliti da im penis na vrućinama nabubri i da je značajno veći u odnosu na prosječnu veličinu, k tome im je, ističu, erekcija ljeti bolja i jača, piše Gloria. Ta je pojava dobila i naziv – ljetni penis. Stručnjaci pak kažu kako bi trebalo malo smanjiti doživljaj i objašnjavaju da je utjecaj vrućina na penis prilično ograničen, no slažu se da tu ima nešto “štofa”.

Ljetno bubrenje penisa zapravo je reakcija organizma na vrućinu – na visokim temperaturama krvne žile se šire te se pojačava protok krvi ne bi li se snizila temperatura tijela. To se događa na cijelom tijelu – na rukama, na nogama, na muškim, a i na ženskim genitalijama. Takvo bubrenje ne radi neku veću razliku i prolazno je, jer ovisi o vanjskim uvjetima, pa se, što se tiče veličine penisa, ne bi trebalo u njega pouzdati.

“Nerijetko kažem kako su penis u opuštenom stanju i penis u erekciji poput dva različita organa, drugačija im je funkcija i drugačije se ponašaju. Muški spolni organ građen je od dva kavernozna tijela i spužvastog tkiva i premrežen je brojnim krvnim žilicama kako bi kod seksualnog uzbuđenja i navale krvi moglo doći do ukrućivanja. Veličina penisa u opuštenom stanju ovisi o trenutnom protoku krvi, a po vrućinama tijelo šalje više krvi u krvne žile kako bi potaknulo cirkulaciju i rashladilo se – žile se tada šire, površinska se cirkulacija pojačava te tkivo lagano “nabubri”. To je normalna fiziološka reakcija organizma koja se događa po cijelom tijelu, pa i na penisu”,objasnio je prim. dr. sc. Igor Grubišić, specijalist urologije (Poliklinika Grubišić).

Teško je reći koliko to povećanje može biti, možda pola centimetra, možda centimetar, možda i više, kako kod koga i ovisno o uvjetima, a muškarac će ga sigurno primijetiti. Takvo se temperaturno povećanje odražava na opseg uda, ne na dužinu, a ono što treba naglasiti je, kaže prim. Grubišić, da je zamjetno samo u opuštenom stanju.

“Ne događa se u erekciji i ne utječe na seksualnu izvedbu niti na spolnu moć, ali može djelovati stimulativno – muškarcima je veličina spolnog organa važna, pa kada zamijete da im je penis povećan, makar i prolazno, to im može pojačati samopouzdanje i seksualnu želju. I inače je libido ljeti povećan, i muškarcima i ženama, zbog topline, ugodne atmosfere, opuštenosti, utjecaja sunčeve svjetlosti na hormone i svih ostalih začina ljeta, pa i ovakvo povećanje penisa može pridonijeti boljem raspoloženju”, kaže liječnik.

Sve ovo ne znači da će se muškarci moći dičiti podebljanim penisom neprekidno kroz tri vruća ljetna mjeseca. Ovakvo je bubrenje privremeno i prolazno i ovisno o vanjskim uvjetima, odnosno o protoku krvi na koji vanjski uvjeti djeluju. Što je toplije, to je protok jači, no čim se temperature snize, krvne žile će se stegnuti kako tijelo ne bi gubilo toplinu. Dovoljno je skočiti u hladno more i eto zimskog penisa.

Malo je vjerojatno da će partnerica uočiti baš trenutno povećanje penisa uzrokovano vrućinama, s obzirom na promjenjivost veličine penisa, no moguće je i to. U svakom slučaju, duhovito kaže prim. Grubišić, povećanje može dobro doći za bolju popunjenost kupaćih gaćica i za povećan osjećaj muževnosti, premda je prolazno i nestabilno i premda nema veze sa stanjem penisa u erekciji niti sa spolnim odnosom.

Naravno, tko primijeti oteklinu na penisu ili na bilo kojem drugom dijelu tijela, koja nadilazi temperaturne fluktuacije ili je bolna, svakako se treba obratiti liječniku.

Previous articlePojavio se najsmrtonosniji virus za kojeg ne postoji lijek. Oboljeli krvare iz usta, očiju i ušiju
Next articleDaily Record: Rijeka na tranferu Čolaka u Rangers zaradila 400.000 funti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here